Ekşi Köfteli Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşi Köfteli ÇorbasıEkşi Köfteli Çorbası Tarifi - Ekşi Köfteli Çorbası Yapılışı - Ekşi Köfteli Çorbası Nasıl Yapılır - Ekşi Köfteli Çorbası Malzemeleri Malzemeler - Bir Su Bardağı Yoğurt - 1 Çorba Kaşığı Tepeleme Un - 1 Yumurta - 5-6 Su Bardağı Soğuk Su - Tuz ( Ilındıktan sonra katılır…) - 5 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Köftesi - 250 gr Kadar Kıyma - 1 Bardak Pirinç - 1 Çay Kaşığı Tuz - Yeterince Karabiber, Nane Yapılışı Önce köftesinden başlanarak, çorbanın yapımına başlanır ![]() Köfte malzemeleri bir arada karılarak, yoğrulur Fındık büyüklüğünde köfteler elde edilir![]() Derince bir tencereye 6 su bardağı soğuk su alınır Kaynamaya başladığında, köfteler hafifçe içine ilave edilir Bazı yerlerde köfteler önce unlanır, fazla unları silkelenerek tencereye kaynamak üzere eklenir![]() Bir başka kapta, yoğurt, un ve yumurta çırpılır Yavaşça yedirerek, içinde köftelerin kaynamakta olduğu sudan 1-2 kepçe karıştırılarak bu karışıma ilave edilir![]() Bu terbiye işlemini hızlı yaparsanız, karışımın içindeki yumurtanın hızla pişmesine, dolayısıyla terbiyesinin kesilmesine sebep olursunuz ![]() Terbiyesi verilmiş karışımı, yeniden köftelerin olduğu tencereye ilave edip, kısık ateşte 15-20 dk daha, ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin![]() Ilındıktan sonra sonra tuzunu ilave edin Nane ve karabiberi yağda yakıp, çorbanın üzerine gezdirerek servise alın
|
|
|
|