![]() |
Fesleğen Soslu Sebze Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fesleğen Soslu Sebze Çorbası![]() Malzemeler; 2 orta boy soğan 1 pırasa *** 3 dal taze maydanoz 1 büyük dal taze biberiye *** 1 büyük dal mercanköşk *** 1 büyük dal taze kekik 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 defne yaprağı 375 gr küçük küpler halinde kesilmiş bal kabağı * 250 gr küçük küpler halinde kesilmiş patates 1 havuç uzunlamasına kesilmiş ve ince ince dilimlenmiş 2 dolmalık kabak, havuç gibi dilimleyin 1 tatlı kaşığı tuz 8 su bardağı su veya sebze suyu 1/2 su bardağı iri fasulye * 1/2 su bardağı bezelye *** 2 domates, soyulmuş ve küp doğranmış 1/2 su bardağı midye makarna*** Fesleğen Sosu için; 1/2 su bardağı taze fesleğen 2 diş dövülmüş sarımsak 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1/3 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 1/3 su bardağı zeytinyağı Hazırlanışı; Soğanları ve pırasayı ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() Maydanoz, kekik, biberiye ve mercanköşkü bir iple bağlayın ![]() Doğranmış bal kabağı, patates, havuç, dolmalık kabak, tuzu, suyu, defne yaprağını ve bağlanmış otları tencereye koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Sebzeler yumuşadıktan sonra iri fasulyeleri, bezelyeleri, domatesi ve makarnayı ekleyin ![]() ![]() ![]() Fesleğen SosuYapmak için ; Fesleğeni, sarımsağı, karabiberi ve peyniri blender'da 20 dk çekin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|