Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğday, çorbası, yoğurtlu

Yoğurtlu Buğday Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Buğday Çorbası



Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi - Yoğurtlu Buğday Çorbası Nasıl Yapılır - Yoğurtlu Buğday Çorbası Malzemeleri





- 1 su bardagı aşurelik bugday(yarma)

- 5 yemek kaşıgı yogurt

- 1 adet yumurta

- 7 su bardagı su (bugdaylar haşlanırken su eksılecektır tamamlayınız)

- 2 yemek kaşıgı un

- tuz

- kuru nane

- pul biber

- 2 yemek kaşaıgı tereyagı


Hazırlanışı


Akşamdan ıslamadıysak suda haşlayalımbiraz uzun sürecek haşlanması yaklaşık 45 dk,bugdaylar haşlanırken derin bir kasede yogurdumuzu unumuzu ve yumurtamızı çırpalım kenara bırakalım,bugdaylar haşlanana kadar oda sıcaklıgına gelsin Bugdayımız haslandıktan sonra haşlama suyumuzdan yavaşca yogurtlu sossumuzu ekleyelımki aynı sıcaklıkta olsunlar,daha sonra bu karışımı yavaşça haşlanan bugdaylarımızın oldugu tencereye yogurtlu sosumuzu ekleyelim ,eklerkende telle çırpmaya devam edelimTencereye ekledıgımız yogurtlu sos topaklanmasın diye Çorbayı kaynayıncaya kadar karıştıralım,kaynadıktan sonra tuzunu ekleyelim altını kısıp bi 5 dk daha kaynatalım,altını kapatalım


9 aydan itibaren yedilirmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.