Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eti, geyik, sote

Sote Geyik Eti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sote Geyik Eti






Sote Geyiketi


1 kg Kusbasi Geyik eti

2 adet Sogan (Iri iri dogranmis)

3-4 dis Sarimsak

1 Limonun kabugu

1 dal Kekik, (taze)

1 dal Biberiye (taze)

5 YK Zeytinyagi

1 YK Domates salcasi

Tuz

Karabiber

1 Bardak Kirmizi sarap veya sebzesuyu

1 adet Defneyapragi

5 – 6 adet Ardicyemisi


Kusbasi dogranmis geyik etlerini yagda kavurun Soganlari iri iri dograyin Limonun kabugunu ince ince dograyin Soganlari kavrulan ete ilave edip hafif kavurun Tuz, Karabiber, kabuklari soyulmus ve hafif ezilmis sarimsaklari bütün olarak, salca ile beraber yemege ilave edip 1 dakika kadar kavurun Kirmizi sarap veya Et-Sebze suyunu etlerin üstüne dökün Etlerin üstü kapanicak kadar olsun Eger etlerin üstü kapanmiyorsa biraz daha su ilave edebilirsiniz Yemek kaynamaya baslayinca Defne yapragi, Biberiye, Kekik, Limon kabuklari ve Ardic yemisinide ilave edip tencerenin kapagini kapatip tahmini 1 saat kadar hafif ateste pisirin

Ben Kirmizi yaban mersini kompostosu ve kendi yaptigim patatespüresi ile servis yaptim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.