Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bıldırcınlı, musakkası, patlıcan

Bıldırcınlı Patlıcan Musakkası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bıldırcınlı Patlıcan Musakkası



Bıldırcınlı Musakka - Patlıcan Musakkası Tarifi - Av Yemekleri




4 adet kemiksiz bıldırcın

2 adet patlıcan

1 adet doğranmış soğan

8 adet domates

2 su bardağı ayçiçek yağı

2 diş sarımsak

1 adet defne yaprağı

kekik

1 su bardağı zeytinyağı

acı sos


Bırdırcını tuzlayıp buzdolabında bekletin, daha sonra suda yıkayıp, ayçiçek yağında ağır ateşte 3 saat pişirin 6 domatesin kabuğunu soyup, doğrayın, doğranmış soğanı zeytinyağında 2 dakika kadar kavurup domatessleri, sarımsağı, kekik ve defne yaprağını ilave edin, piştikten sonra acı sos ilave ederek bekletin Patlıcanları uzunlamasına kesip zeytinyağında kızartın Bir kalıba önce zeytinyağların yarısını dizin, üzerine bıldırcını yerleştirin, bir dilim domates, bir kaşık domates sosunu sırasıyla yerleştirdikten sonra, en üste kalan patlıcanları döşeyin, 200 derece fırında 15 dakika pişirin Tabağa alın ve etrafını domates sosu ile süsleyin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.