![]() |
Jibelot Fransa Usülü Tavşan Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jibelot Fransa Usülü Tavşan YahnisiTavşan Yemkleri Tarifi - Tavşan Yahnisi Hazırlnışı - Av Yemek Tarifleri - Lezzetli Yemek Tarifleri - Tavşan Yemeği İçin Gerekli Malzemeler TAVŞAN YAHNİSİ JİBELOT (FRANSA) 6-7 kişilik MALZEME: 1 adet ehli yavru tavşan (4-6-8 aylık) 2 çorba kaşığı tereyağı zar gibi kesilmiş 200 gr ![]() 40 adet arpacık soğanı soyulmuş 1 diş sarımsak ezilmiş 1 çorba kaşığı tepeleme dolu un (20 gr ![]() Tuz Küçük bir tülbentin içerisine 1 adet defne, 2 diş karanfil, 1 çay kaşığı kekik, 4 dal maydanoz, 5 tane karabiber koyup ağzını bir sicimle bağlayınız YAPILIŞI : Tavşanı ikişer parmaktan biraz enlice kuşbaşı doğrayınız ![]() ![]() Küçük bir kasrola (tencereye) bir kaşık tereyağını koyup kızdırıp küçük soğanları ilâve ediniz Ortadan hızlı ateşte bir kaç dakika kavurup soğanları bir tabağa çıkarınız Üzerine tavşanları ilâve ediniz, tavşanlar renk alıncaya kadar alt üst kavurup mantarı ilâve ediniz Bir kaç dakika daha kavurup aarımsağı ilâve edip bir kere karıştırıp baharat bağlanmış bezi ilâve ediniz Kapağını kapatıp ağır ağır yarım saat pişirip soğanları ilâve ediniz ¦ On dakika daha pişirip kalan tereyağı ile unu karıştırıp eziniz, içine tavşanın sosundan bir miktar karıştırıp sulandırın ve tavşanın üzerine dökünüz Altı yedi dakika daha pişirip kontrol ederek ateşten alınız, baharatlı bezi çıkarıp servis ediniz |
![]() |
![]() |
|