Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çulluk, kızartması, tencerede

Çulluk Kızartması Tencerede

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çulluk Kızartması Tencerede



Çulluk Kızartması Tarifi - Çulluk Kızartması Nasıl Yapılır - Çulluk Kızartması Malzemeleri




Çulluk Kızartması Tencerede


Malzemeler6 tane çulluk


5 çorba kaşığı margurin

1 baş soğan

1 havuç

4 diş sarımsak

1 demet maydanoz

1 çorba kaşığı patates unu

6 dilim ekmek

2 kahve kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

İçi

6 çulluğun içleri

1 çorba kaşığı margarin

1 soğan

1/2 kahve fincanı un

2 bardak su veya etsuyu


Hazırlanışı


Çulluklar serin bir yerde 2 – 3 gün bekletilir Tüyleri yolunur, tütsülenir ve gerilerinin alt kısımlarındaki , boşluk bir bıçakla kesilerek, içeriye parmak sokulmak suretiyle içleri çıkarılıp temizlenir, yıkanır Çullukların içinden çıkan yürek, ciğer ve barsakları bir tarafa bırakılır, diğerleri atılır Bir tencereye ölçülere göre margarin konularak kızdırılır, i(,ine çulluklar ilâve edilerek her tarafları nar gibi oluncaya kadar 6 – 7 dakika kızartılır Sonra tencere indirilerek içerisine su veya etsuyu, küçük doğranmış soğan, havuç, sarımsak, maydanoz, karabiber ve tuz konularak kapağı kapatılır ve tencere orta ısıdaki ateş üzerine oturtularak 30 – 40 dakika pişirilir Çulluklar pişince; tencereden çıkartılır, bir tarafa bırakılır Tenceredekilerin üzerine yarım bardak sıcak su kıtılarak seb/cler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatılır Sonra süzgeçten geçirilir ve püre haline getirilir Buna patates unu katılır ve yeniden ateşe oturtulur, koyulaşıncaya kadar karıştırılır Sonra da çulluklar içlerine konularak soğumamaları için sıcak bir yere bırakılır Diğer taraftan çullukların yürek, ciğer ve barsakları gayet bol su ile iyice yıkanır, yarım saat haşlanır, suyu dökülür ve ince ince kıyılır Bir kuşaneye margarin ve incecik çentilmiş soğanlar konularak ateşte kavurulur Soğanlar pembeleşince üzerine un ilâve edilir ve 3 – 4 dakika daha kavurulur Aynı şeylerin üzerine su veya et suyu, karabiber ve tuz da katarak, kıyalan içler ilâve edilir ve orta ısıdaki ateşte salça püre gibi oluncaya kadar karıştıra karıştıra pişirilir Sonra ateşten indirilir ve tavada, kabukları çıkarılmış kızartılmış 6 dilim ekmeğe tereyağ sürer gibi iç sürülerek tabaklara yerleştirilir ve üstlerine çulluklar oturtulur Tenceredeki kalan salça da kuşların üzerlerine döküldükten sonra servis yapın

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.