Vişne Soslu Portakallı Ördek |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Soslu Portakallı ÖrdekVişne Soslu Portakallı Ördek Tarifi - Vişne Soslu Portakallı Ördek Nasıl Yapılır - Vişne Soslu Portakallı Ördek Malzemeleri Malzemeleri # 4 Parça Ördek Göğsü # 125 Gr Vişne # 2 Kaşık Bal # 1 Kadeh Kırmızı Şarap # 2 Adet Portakal # 1 Tutam Tuz Hazırlanışı Teflon tavaya aldığımız ördek etlerimizi yağsız olarak kısık ateşte altın sarısı renk alıncaya kadar iki taraflı kızartalım Ardından etleri tavadan alıp üzerine 1 tutam tuz serperek fırın kalıbına yerleştirelim Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirelim Portakalları soyup dilimledikten sonra temizleyelimSosumuzu hazırlamak içinse vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım Bal, şeker, şarap ve vişne tanelerini bir sos tavasına alıp hafif koyulaşana dek pişirelim ve blendırda iyice ezip süzelimSon olarak etlerimizi servis tabaklarına alıp hazırladığımız sosu sıcak bir biçimde üzerinde gezdirelim ve portakal dilimleri ve mevsim yeşillikleri ilave edip servis yapalım |
|