![]() |
Ördek buğlaması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ördek buğlaması(Ortalama kalorisi:2 ![]() 3 adet ördek palazı 1 kahve fincanı su 80 gr tereyağı ya da margarin 3 demet maydanoz Tuz 1- Bir tencereye; tüyleri yolunmuş,içleri temizlenmiş, tütsülenmiş, yıkanmış, tuzlanmış ve ayakları gerisine geçirilmiş (Şekil: 1, 2, 3, 4), 3 adet ördek dört silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ile iki defada olmak üzere 3 kahve fincanı su koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve ördekler pişip de iyice yumuşayacak bir hal alıncaya kadar bunları küçük ateşte aşağı yukarı bir, bir çeyrek- bir buçuk saat arasında pişmeye bırakmalıdır ![]() ![]() 2- Ördekler pişince; tencereyi ateşten alarak, ördekleri kol, göğüs, but ve sırt olmak üzere parçalara ayırmış olarak bir tabağa yerleştirmeli (Şekil:5) üstüne salçası katmalı ve hemen servis yapılmalıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|