Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
göğsü, kaz, tatvan, usulü

Tatvan Usulü Kaz Göğsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatvan Usulü Kaz Göğsü



TATVAN USULÜ KAZ GÖĞSÜ


Servis (Kaç Kişilik): 4-6


Malzeme Listesi:


1 adet kazdan kesilerek elde edilmiş 100’er gram ağırlıkta göğüs parçaları,

50 gram margarin,

2 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı:

Göğüs parçaları alınarak tahta bir çekiçle iyice dövülerek yassı biçime sokulur

40 gram margarin bir tavaya konulur, iki çorba kaşığı zeytinyağı eklenerek ısıtılmaya bırakılır Yağın iyice ısınmasından sonra kaz göğüslerini atıp tümünün iyice kızarması sağlanır Tavanın ağzı kapalı olarak kazın göğüsleri 10 dakika daha pişirilmeye bırakılmalı Pişen kaz göğüsleri pişince servis tabağına konulur ve sote edilmiş sebze ile sıcak bir şekilde servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.