Tatvan Usulü Kaz Göğsü |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatvan Usulü Kaz GöğsüTATVAN USULÜ KAZ GÖĞSÜ Servis (Kaç Kişilik): 4-6 Malzeme Listesi: 1 adet kazdan kesilerek elde edilmiş 100’er gram ağırlıkta göğüs parçaları, 50 gram margarin, 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı: Göğüs parçaları alınarak tahta bir çekiçle iyice dövülerek yassı biçime sokulur 40 gram margarin bir tavaya konulur, iki çorba kaşığı zeytinyağı eklenerek ısıtılmaya bırakılır Yağın iyice ısınmasından sonra kaz göğüslerini atıp tümünün iyice kızarması sağlanır Tavanın ağzı kapalı olarak kazın göğüsleri 10 dakika daha pişirilmeye bırakılmalı Pişen kaz göğüsleri pişince servis tabağına konulur ve sote edilmiş sebze ile sıcak bir şekilde servise sunulur |
|