Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hindi, kapama, marullu

Marullu Hindi Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marullu Hindi Kapama



Marullu Hindi Kapama


Servis (Kaç Kişilik): 4


Malzeme Listesi:

1 adet Hindi But

1 adet soğan

4 diş sarımsak

1 adet domates

1 çorba kaşığı Un

75 gr Tereyağı

1 adet defne yaprağı

İri marul yaprakları

Karabiber

Tuz

Yapılışı:

Hindi bütün kemiğini sıyırıp 4 porsiyon olacak şekilde doğrayın Bir tencerede tereyağını eritip ufak ufak doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar kavurun Hindi etlerini tencereye ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurup unu ilave edin 5 bardak su ilave edip pişmeye bırakın Defne yaprağı , karabiber ve tuz ile yemeğinizi lezzetlendirin Marul yapraklarını kaynar suda çok az haşlayıp soğumaya bırakın Pişme kıvamına gelen etleri tencereden alıp bir domates dilimi ile marul yapraklarına sarıp uygun ölçüdeki fırın kabına alın Tenceredeki sosu süzdürerek marullu hindi kapamaların üstünü örtecek şekilde ilave edip fırında üst kısmı kızarıncaya kadar pişirin Tercihen yanında pilav ile servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.