![]() |
Alman Usulu Kaz Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Usulu Kaz DolmasıAlman Usulu Kaz Dolması Tarifi - Alman Usulu Kaz Dolması Nasıl Yapılır - Alman Usulu Kaz Dolması Malzemeleri ALMAN USULÜ KAZ DOLMASI 4,5 kg'lık bir kaz 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 2 büyük soğan (ince doğranmış) 350 gr sosis (parmak kalınlığında doğranmış) 4 büyük elma (kabukları soyulup sert kısımları çıkarılarak dilimlenmiş) 175 gr (1 su bardağı) kuru kayısı (bir gece suda bırakılıp süzülerek doğranmış) 2 portakalın kabuğu (rendelenmiş) 250 gr (1+1/3 su bardağı) fındık (fırmlanıp dövülmüş) 125 gr (2 su bardağı) taze ekmek içi 2 çorba kaşığı arpacık soğanı (doğranmış) 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 limon (dörde bölünmüş) Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 °C) getirip ısıtınız ![]() Orta boy bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Elma, kayısı, portakal kabuğu rendesi, fındık, ekmek içi, arpacık soğanı ile 1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı biberi ekleyip iyice karıştırarak 3 dakika pişiriniz ![]() ![]() Kazın içini ve dışını limonla ovup limonları atınız ![]() ![]() ![]() Kazın içine harcı doldurup, yarığı iplikle dikerek kapayınız ![]() ![]() Kazı göğsü üste gelecek biçimde rosto tepsisine yerleştirilmiş ızgaranın üstüne koyup, fırının orta katına sürünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Alman usulü kaz dolması, küçük patates ve kırmızı lahana ile servis edilir |
![]() |
![]() |
|