![]() |
Kremalı Tavşan Budu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Tavşan Budutavşan budu nasıl pişirilir kremalı tavşan budu yapılışı - kremalı tavşan budu tarifi - av yemekleri - güveçte tavşan budu Kutlanılacak malzeme (4 kişi için) 1 kilo tavşan budu, 30 gram un, 50 gram margarin yağı, 10 gram toz şekeri, 1/2 bardak çiğ krema, 1 defne yaprağı, yeteri kadar tuz ve karabiber, 2 kepçe kadar su veya et suyu ![]() Yapımı: Tavşan parçalarını buz dolabında üç gün tuttuktan sonra iyice yıkamalı, kurulamalı ve una bulamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güveci ateşten indirmeden 6-7 dakika kadar önce kalan unu güveçtekl salçanın İçine serpiştirerek atmalı ve iyice karıştırdıktan sonra beş dakika kadar pişirmeli, kabı ateşten indirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Çiğ kremayı çırparak köpürtmell ve bunu da tavşan parçalarının üstüne döktükten sonra güveçtekilerl karıştırıp kabı tekrar ateşe oturtmalı, Kaptakiler ısınınca güveci ateşten indirmeli ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|