![]() |
Eskaloplu Sülün Budu Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eskaloplu Sülün Budu DolmasıSülün Budu - Süülün Budu Dolması Tarifi - Sülün Nasıl Pişirilir - Av Yemekleri Kullanılacak malzeme (6 kişi için): 2 kiloluk bir sülün, 100 gram sadeyağ, 100 gram sosis, 100 gram dana pançetası, 1 yumurta, 1 fincan un, 1 demet maydanoz, yeteri kadar et suyu, 1 defne yaprağı, 9 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar karabiber ve tuz ![]() Yapımı : Sülünün tüylerini yolup içini çıkardıktan sonra tütsüleyin ve bol akarsuda iyice yıkayın ![]() ![]() Sülünün kanatlarını kestikten sonra kanatlarındaki eti sıyırıp alın, kemiklerini ise atın ![]() Sülünün iki budunu da kesip gövdeden ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() Sülünün göğüs bölümünü keskin bir bıçakla keserek gövdesinden çıkarıp alın ![]() ![]() Bu işler bittikten sonra bir tavaya 1 çorba kaşığı sadeyağ koyun ve sülünün karaciğeriyle katısını ve yüreğini kavurun ![]() Sonra bir kâseye kavrulduktan sonra kıyılacak olan sülünün yüreğini, katısını, karaciğerini, kıyma haline getirilmiş pançetayı, sosisi koyun ![]() ![]() ![]() Harcı İyice karıştırdıktan so nra boşalmış olan sülünün butlarına iyice doldurun ![]() Butların ağızlarını diktikten sonra bunları bir tencereye yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirmeden 10 - 15 dakika önce dövülmüş sülün göğüslerini una bulayın ![]() ![]() ![]() Eskaloplar kızarınca yeteri kadar sıcak et suyu kattıktan sonra kuvvetli ateşte eskalopları pişirin ![]() Sülünün doldurulmuş butları pişince bunları tencereden çıkarıp servis tabağına koyun ve biraz soğuduktan sonra dilim dilim kesin ![]() ![]() Tenceredeki ve tavadaki salçaları birleştiriri ve ince delikli tel süzgeçten geçirin ![]() Salça çok suluysa gene ateşe koyup kaynatarak biraz koyulaştırın ![]() ![]() Sülünün gövdesinden ise bir başka yemek için yararlanabilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|