Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, ispanyol, keklik, usulü

İspanyol Usulü Keklik Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Usulü Keklik Dolması



keklik nasıl pişirilir keklik dolması nasıl yapılır - jambonlu keklik dolmasıMalzemeler:


2 küçük keklik (iç yağı ile bağlanıp ciğerleri bir kenara ayrılmış)

90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı

2 çorba kaşığı jambon (ince kıyılmış)

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı tavuk suyu

1/2 küçük portakalın kabuğu

1 çorba kaşığı salça

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

6 diş sarımsak (tuzlu suda 10 dakika kaynatılıp kurulanmış)

Baharat torbası:

4 sap maydanoz

1 fiske kekik

1 defne yaprağı

Harcı:

15 gr (1/4 su bardağı) taze ekmek içi

2 çorba kaşığı jambon (ince kıyılıp çok az yağda hafifçe pişirilmiş)

1/2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

1 diş sarmısak (dövülmüş)

1 yumurta (hafifçe çırpılmış)


Tarifi:


Harcı yapmak için, ayırdığınız keklik ciğerlerini ince kıyıp orta boy bir kaseye koyunuz Bütün harç malzemesini ekleyip iyice karıştırınız

Keklikleri düz bir yere koyup bir tahta kaşıkla içlerini doldurunuz Yarıkları iplikle dikerek kapatınız

Büyük ve derin bir tavada yağı orta ateşte kızdırıp keklikleri arasıra döndürerek 6-7 dakika, her tarafları hafif pembeleşene kadar kızartınız Maşa yada iki büyük kaşıkla keklikleri tavadan çıkarıp bir kenara bırakınız

Jambonu tavaya koyup sürekli karıştırarak kavurduktan sonra, tavuk suyunu, baharat torbasını, portakal kabuğunu, salçayı, tuzu ve biberi ekleyerek iyice karıştırınız

Harlı ateşte kaynatıp, ateşi kısarak 8 dakika daha pişiriniz Tavayı ateşten alıp, sosu bir süzgeçten büyük bir güvece süzünüz (süzgeçteki kalan posaları atınız)

Keklikleri de güvece koyup ağır ateşte, arasıra sosundan kaşıkla kekliklerin üstüne dökerek, 10 dakika pişiriniz

Sarımsağı katıp güvecin kapağını kapatarak 20-25 dakika daha, bıçağın ucu kekliklere rahatça batana kadar pişiriniz

Güveci ateşten indiriniz Sarımsakları çıkarıp atarak, yemeğinizi servis ediniz


Not: Bu lezzetli davet yemeğini, patates püresi ve sote havuçla servis edebilirsiniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.