Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çevirme, tavşan

Tavşan Çevirme

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan Çevirme



Tavşan Çevirme Tarifi - Tavşan Çevirme Nasıl Yapılır

Malzemeler


1 adet bütün tavşan

1-2 dal biberiye

bir kaç dal kekik

1/2 kg domates salçası

yeteri kadar tuz ve karabiber

Tarifi


Açık havada yapılan bir yemektir Tavşan geceden sirke veya şarap içerisinde bekletilir Sirkeden çıkarılan tavşan içi dışı tuzlanıp biberlenir Üzerine hafif sulandırılmış domates salçası sürülür İçine dal halinde kurutulmuş kekik ve bir-iki taze biberiye dalı yerleştirilerek çevirmeye hazır hale getirilir 1/2 m derinliğinde 50 cm eninde ve tavşanın boyundan biraz daha uzunca kazılmış bir çukurda kütük halinde odun yakılır Odunlar köz oluncaya kadar beklenirTavşan uzunlamasına sağlam bir kazığa geçirilir Karın iç yağların akmaması için karnı dikilirKözün üzerinde tavşan arada bir çevrilerek kızartılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.