Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
devekuşu, körili

Körili Devekuşu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körili Devekuşu



Körili Devekuşu Tarifi - Devekuşu - Körili Devekuşu Yapılışı - Av Yemekleri


Gereçler:


80 gr küp küp kesilmiş devekuşu bifteği

1/2 bardak yağ

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı zencefil

un 100 gr domates salçası (veya ince doğranmış domates)

1 tane doğranmış soğan

2 çay kaşığı köri

1 çay kaşığı kırmızı biber

200 gr domates sosu



Yapılışı:


Soğanı yağda kızartın Etleri koyup her tarafı da kızaracak şekilde kızartın Köriyi ekleyip karıştırın, tuz, kırmızı biber ve zencefil ekleyin İyice karıştırın Etin üstünü kaplayacak miktarda kaynamış suyu ekleyin


Domates salçasını ve sosunu ekleyip , düşük ateeşte 2 saat boyunca pişirin (su azalınca kaynar su eklemeyi ihmal etmeyin) Karışıma un ve su ekleyin, ateşi yükseltin ve sıvı koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin Yumurta dilimleri, soğan, fındık, ceviz ile birlikte süsleyebilirsiniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.