![]() |
Yabani ördek dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yabani ördek dolması4 kişilik malzeme: - 4 yabani ördek - Tuz - Değirmende çekilmiş kahve - 5 çay kaşığı çekilmiş bayat ekmek - 1 adet yumurta - 2 çay kaşığı ekşi yoğurt - Yabani ördeğin yürek ve ciğeri - 1/8 lt ![]() - 1 demet maydanoz - 100 gr ![]() - 1 soğan - 3/4 ekşi yoğurt - 1 1/2 veya 2 lt ![]() Hazırlanışı: Yaban ördeğini içten ve dıştan iyice tuzlayıp karabiberleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavada kızdırılmış yağlı et parçasını ince ince doğrayıp, eritin ![]() ![]() Üstüne sebze veya et suyunu dökün ![]() ![]() ![]() Pişirme süresinin sona ermesinden sonra ördekleri dışarıya alın ve dolgusuyla dekoratif olarak süsleyin, üzerine sos dökün ve servis yapın ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|