Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hindi, limonlu, portakallı

Portakallı Limonlu Hindi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Limonlu Hindi







Portakallı Limonlu Hindi Yapılışı - Portakallı Limonlu Hindi Tarifi - Av ve Kümes Etleri Yemek Tarifleri - Av Etleri - Av Eti Yemekleri tarifleri - av eti yemekleri - av yemekleri

PORTAKALLI LİMONLU HİNDİ




8 hindi dilimi (yaklaşık 500 g, 5 mm kalınlığında kesilip, 3 mm kalınlığında olacak biçimde dövülmüş)

1 iri portakal

1 limon

30 g (4 çorba kaşığı) un

1 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

8 çorba kaşığı tuzsuz tavuk (ya da hindi) suyu

1 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış)

1/4 tatlı kaşığı kekik

1/4 tatlı kaşığı adaçayı

1/4 tatlı kaşığı tozşeker

bir tutam tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

15 g (1 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı

2 çorba kaşığı maydahoz (iri kıyılmış)


Portakal ve limonun kabuklarını içteki beyaz bölümleri de alarak soyup, limon ve portakalı zar biçiminde doğrayarak, bir kenara bırakın Hindi dilimlerinin kenarlarına, etin pişerken kıvrılmasını önlemek için 2,5 - 5 cm'lik aralarla 3 mm'lik yarıklar açın Dilimleri una bulayıp, sallayarak fazla unlarını dökün Bir tencereye zeytinyağının 1 çorba kaşığını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca unlanmış hindi dilimlerinin 4'ünü tencereye koyup, 45 saniye sote edin Altüst edip, 30 saniye daha sote ettikten sonra, dilimleri delikli spatulayla ısıtılmış bir servis tabağına çıkarın ve ılık kalmalarını sağlayın Tencereye kalan zeytinyağını koyup, öbür hindi dilimlerini de aynı biçimde sote ederek, tabağa çıkarın

Tavuk suyu ve arpacık soğanlarını tencereye koyup, ateşi açarak, bir taşım kaynatın Kaynamaya başladıktan sonra, sık sık karıştırarak, karışımı harlı ateşte yarı yarıya çekinceye kadar pişirin Portakal ve limon parçaları, kekik, adaçayı, tozşeker, tuz, karabiber ve tereyağını ekleyip, ara sıra karıştırarak, 5 dakika daha pişirin Maydanozları katıp, tencereyi ateşten alarak, sosu tabaktaki ılık hindi göğüslerinin üstüne boşaltın ve servis yapın




AFİYET OLSUN



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.