![]() |
Portakallı Limonlu Hindi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Limonlu Hindi![]() Portakallı Limonlu Hindi Yapılışı - Portakallı Limonlu Hindi Tarifi - Av ve Kümes Etleri Yemek Tarifleri - Av Etleri - Av Eti Yemekleri tarifleri - av eti yemekleri - av yemekleri PORTAKALLI LİMONLU HİNDİ 8 hindi dilimi (yaklaşık 500 g, 5 mm kalınlığında kesilip, 3 mm kalınlığında olacak biçimde dövülmüş) 1 iri portakal 1 limon 30 g (4 çorba kaşığı) un 1 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 8 çorba kaşığı tuzsuz tavuk (ya da hindi) suyu 1 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış) 1/4 tatlı kaşığı kekik 1/4 tatlı kaşığı adaçayı 1/4 tatlı kaşığı tozşeker bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 15 g (1 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı 2 çorba kaşığı maydahoz (iri kıyılmış) Portakal ve limonun kabuklarını içteki beyaz bölümleri de alarak soyup, limon ve portakalı zar biçiminde doğrayarak, bir kenara bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk suyu ve arpacık soğanlarını tencereye koyup, ateşi açarak, bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|