![]() |
Baharatlı Tavşan Ezmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Tavşan EzmesiBaharatlı Tavşan Ezmesi Yapılışı - Baharatlı Tavşan Ezmesi Tarifi - Av ve Kümes Etleri Yemek Tarifleri - Av Etleri - Av Eti Yemekleri tarifleri - av eti yemekleri - av yemekleri 60 g hindistancevizi kreması 1 bardak tuzsuz tavuk suyu 2,5 cm boyunda taze zencefil (kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş) 6 çubuk kakule (dövülmüş) 2 acı kırmızıbiber (enlemesine ikiye kesilmiş ve çekirdekleri temizlenmiş) 1/2 tatlı kaşığı zerdeçal bir tutam safran 1 defne yaprağı 60 g (5 çorba kaşığı) krema 2 tatlı kaşığı mısır nişastası 1 tatlı kaşığı toz hardal 1 çorba kaşığı salça 250 g pişmiş tavşan eti (tercihen but tarafından) 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu 1/2 tatlı kaşığı tuz birkaç tutam kırmızıbiber (bir bölümü süsleme için) çok ince kıyılmış arnavutbiberi (süsleme için) *** Bir salata kâsesinde hindistancevizi kreması ile tuzsuz tavuk suyunu karıştırıp, zencefil, kakule, acı kırmızıbiber, zerdeçal, safran ve defne yaprağını ekleyin ![]() ![]() Kâseyi fırından alıp, içindeki karışımı bir kâse üstüne yerleştirilmiş tel süzgece boşaltın ve tahta kaşığın tersiyle bastırarak kâseye geçirin ![]() ![]() Başka bir kâsede mısır nişastası ve hardalı karıştırıp, karışımı öbür kâsedeki baharatlı tavuk suyuna katın ![]() ![]() ![]() Kâseyi fırından alıp, limon suyu, tuz ve karabiberi katarak iyice karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|