Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
acil, çok, devri, hisse

Çok Acil A.Ş. Hisse Devri

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

MERHABALAR,

BEN AŞAĞIDAKİ HİSSE SENEDİNİ NASIL DOLDURULACAĞINI PEK ANLIYAMADIM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

ESKİ ŞİRKET ORTAĞI HİSSESİ 375 ADET HİSSE DEĞERİ 3750
ESKİ ŞİRKET ORTAĞI ÖDENMEMİŞ SERMAYE BORCU 3115

ESKİ ŞİRKET ORTAĞI TÜM HİSSESİNİ DEVRETTİHİSSE SENETLERİ NAMA YAZILI

PAY DEVİR SENEDİ
(Tamamı ödenmemiş hisseler ile ilgili)

Sahibi bulunduğum Anonim Şirketi'ne ait adet pay karşılığı toplam TL' nominal değerdeki hisselerin adet paya karşılık TL'lik kısmı ödenmiş olan hamiline/nama yazılı hisselerin beher adedini TL karşılığında adet pay karşılığı olmak üzere toplam TL bedel karşılığında 'ye sattım

Bedelini tamamen aldım

SATAN
Adı soyadı
Adres - Tarih
İmza

'nın sahibi bulunduğu AŞ' ne ait adet pay karşılığı toplam TL nominal değerdeki, hisselerin adet pay karşılığı toplam TL'lik ödenmiş, hamiline/nama yazılı hisselerin beher adedini TL karşılığında adet pay karşılığı olmak üzere toplam TL bedel karşılığında satın aldım

SATIN ALAN
Adı soyadı
Adres - Tarih
İmza

YÖNETİM KURULU ONAY NOTU

Yukarıda sözü edilen pay devirleri yönetim kurulumuzun // tarih ve sayılı kararı ile onaylanmış olup, pay defterine işlenmiştir// :o

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Değerli arkadaşım, size yardımcı olmak isteriz, ancak hemen başında belirteyim ki biz ticaret hukuku uzmanı değiliz, yaptığımız araştırma ve istişare sonucu edindiğimiz bilgiyi size aktarmakla yetineceğiz, umarm faydalı olur

* verdiğiniz rakam değerlerine göre, eski ortak beher değeri 10 YTL,den 375 adet nominal(pay üzerinde yazan miktar) toplam değeri 3750 YTL hisseye sahiptir
*Toplam değerin 635 YTL lik bölümü ödenmiş olup, 3115 YTL ödenmemiştir
*yeni ortak tüm hisseleri aldığında 635 YTl ödenmiş kalanı ödenmemiş 375 adet 3750 Ytl değerinde hisseye sahip olacaktır
*Arz talebe göre alan satan anlaşacaktır, buna göre şöyle bir devir gerçekleşebilir

Ananonim şirket:X
Eski Ortak :A
Yeni Ortak: B olsun, formu dolduralım
yeni oratak beher değeri 2 ytl den 375 payı aldığında 750 Ytl öder, eski ortak 750-635=115 Ytl kar ile hisselerini devretmiş olur
yeni ortak da nominal değeri 3750 ytl olan 375 pay hissesine 750+3115=3865 YTL ile sahip olur
Yönetim kurulu onaylar ve pay defterine işlenirse
Not: forumda "hamiline" ifadesi üstü çizilecek

PAY DEVİR SENEDİ
(Tamamı ödenmemiş hisseler ile ilgili)

Sahibi bulunduğum X Anonim Şirketi'ne ait 375 adet pay karşılığı toplam 3750 TL' nominal değerdeki hisselerin 63,5 adet paya karşılık 635 TL'lik kısmı ödenmiş olan hamiline/nama yazılı hisselerin beher adedini 2 TL karşılığında 375 adet pay karşılığı olmak üzere toplam 750 TL bedel karşılığında B 'ye sattım

Bedelini tamamen aldım

SATAN
AAdı soyadı
Adres - Tarih
İmza

A’'nın sahibi bulunduğu X AŞ' ne ait 375 adet pay karşılığı toplam 3750 TL nominal değerdeki, hisselerin 63,5 adet pay karşılığı toplam 635TL'lik ödenmiş, hamiline/nama yazılı hisselerin beher adedini 2TL karşılığında 375 adet pay karşılığı olmak üzere toplam 750 TL bedel karşılığında satın aldım

SATIN ALAN
BAdı soyadı
Adres - Tarih
İmza

YÖNETİM KURULU ONAY NOTU

Yukarıda sözü edilen pay devirleri yönetim kurulumuzun // tarih ve sayılı kararı ile onaylanmış olup, pay defterine işlenmiştir//

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com