![]() |
Filozoflardan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Filozoflardan"Felsefe yapmak ölmeyi öğrenmektir ![]() Karl JASPERS "Düşüncelerinize inanmayabilirim, fakat düşünce ve söz hürriyetinizi hayatım boyunca savunacağım" VOLTAIRE "Ben yalnız bir şey bilirim o da hiç bir şey bilmediğimdir ![]() SOKRATES "Kalbin öyle duyuşları var ki akıl onlara asla sahip değil ![]() ![]() ![]() B ![]() "Hayatın her anı mana doludur ![]() Laot TSE "Beni rozet yapma sanatına memur etselerdi rozetçiliğin felsefesini yapardım ![]() Ernest RENAN "Düşünmek, ruhun varlığının ispatıdır ![]() AUGUSTİNUS "Doğadaki sayısız güzellikler hayatın bilinmeyen derinliklerindeki estetik zenginliğin belgeleridir ![]() Max SCHELER "Mutluluk doğru ve güzel düşüncelerle düşünebilmeyi bilmektir ![]() ARİSTOTALES "Bilim ve bilgelik, insan ruhunu doğanın üstüne yükseltir ![]() Scottus ERİUGENA "Bilimsel gerçekler üzerinde anlaşmak varken, kelime yığınlarıyla kavga etmek niçin ?" Francis BACON "Tanrı bize her şeyi bilmek hatta kendisini de bilmek yeteneğini vermiştir ![]() AUGUSTİNUS "Mükemmel bir alemde mevcut olan herşey en iyi şekildedir ![]() LEIPNIZ "Hakikatin ölçüsü bizzat hakikat ve ona mahsus olan apaçıklıktır ![]() ![]() SPINOSA "Gerçeği aklın ışığı ile ara ![]() R ![]() |
![]() |
![]() |
|