Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dikkatine, kardeşlerimin, ögrenci

Ögrenci Kardeşlerimin Dikkatine!!!!

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz Fatıma, işlerinin yoğunluğu ve değirmende tahıl öğütmekten dolayı karşılaştığı zahmetten dolayı, kendilerine bir harp esirinin hizmetçi olarak verilmesini istediğinde, Hz Peygamber, “Mescidde yatan aç ve çıplak insanlar varken, bu isteğinizi karşılayamam” diyerek onların bu taleplerini geri çevirmiştir Akşam olduğunda kızı ve damadının yanına giderek, “Size benden istediğinizden daha hayırlı bir şey söyleyeyim mi? Yatacağınız zaman 34 defa Allahu Ekber, 33 defa Elhamdulillah ve 33 defa da Subhanallah deyiniz” buyurmuştur
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

slm arkadaşlar ögrencilerin en büyük sorunu sınavlarda zamanın yetmemesi bende ögrenci oldugum zaman okuyup faydasını gördügüm ve cogu zamanda sasırdıgım hatta zamann durdu tesbıhı paylaşmak ıstıyorum

33 kere " Sübhânallâh " 33 kere " Elhamdü lillâh " 34 kere " Allahü Ekber "
bu tesbihi sınavdan 1 gece önce ve sınav zamanına yakın okunuyorabdestlo olmak sart degıl ben abdestsız oldugum zamanda okumustum bu tesbıhı toplu olarak okunursa faydasını sizde hissedersiniz
zamanın durduguna bır cok kez sahıt oldum hem okuyarak hemde okumayarak

basımdan gecen bır kac olayı anlatmak ıstıyorum

1:arkadaslarımla eyüp sultana gitmiştiknormalde dolaştıgımız yerler 3 saat alıyor o gun hıc bu tesbıhı cekmedımız halde dolastıgımız yerlerı 2 defa dolastık ve saate baktıgımızda sadece 10 dakıka gecmıstıcok sasırmıstık ve anlamıstık kı sınavı olanların toplu halde tesbıh cekmıslerde bızde dua etmıstık

2:kendi sınav zamanımızda toplu olarak okumustuk ve gercektende zamanımızın 1 saat kaldıgıı zamanlar cok olmustu

3: sadece sınav ıcın okunuyor diye duydum sacma gelmıstı ve sıradan gün içersinde okumustum benım gıbı bır cok arkadasımda zamanın durduguna sahıt olduk

4:çalıstıgım zaman ısı yetistirememiştim ve zamanım o kadar kısıtlıydı kı dünya kadar isin bitmesi imkansızdı tesbıhı cektım bırakın yetısmesını zaman bıle cok kalmıstı

arkadaslar okuyun tavsıye ederımsizde bır sure sonra zamanın hıc ama hıccc gecmedıne sahıt olucaksınız selametle

-----------------------------------
kim istedi de rabbim vermedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com