Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
duaları, imtihan

İmtihan Duaları

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İmtihan Duaları

Imtihana girerken su dua okunur:

Rabbi edhilni mudhale sidkin ve ahricni muhrace sidkin vec'al li min ledunke sultanen nasiyra
Manasi:Ey rabbim, beni dogruluk girisi ile girdirVe saadet cikisi, basari ile cikarVe tarafindan bana bir kuvvet ve yardim edici guc ihsan eyle

Imtihana oturunca soyle dua edilir:

Rabbisrah li sadri ve yessir li emri vahlul ukdeten min lisani yefkahu kavli
Manasi: Ey celal ve ikram sahibi allahim, rabbim kalbime genislik ver, isimi kolaylastirDilimden dugumu coz ki sozumu iyice anliyabilsinler

Kalemi ele alinca sy dua okunur:

Ya hayyu ya kayyumu bi rahmetike estegiysu
Manasi: Ey hayy ve Kayyum yuce Rabbim !
Rahmetinle Sen'den yardim istiyorumGirdigim bu imtihanda beni muvaffak eyle

Not: Imithana girerken Allaha guvenip, bu dualar samimiyetle okunursa,Allahin izni ile muvaffakiyet elde edilir

Rabbim ogrencilerimizi utandirmasin amin ecmain

Alıntı Yaparak Cevapla

İmtihan Duaları

Eski 06-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

İmtihan Duaları

İmtihana girerken şu dua okunur:

Rabbi edhılnî müdhale sıdkın ve ahricnî muhrace sıdkın vec’al lî min ledünke sultânen nasıyrâ

Anlamı: Ey rabbim,beni dogruluk girişi ile girdir Ve başarı ile çıkarve tarafından bana,bir kuvvet ve yardım edici güç ihsan eyle

İmtihana oturunca

Rabbişrahlî sadrî ve yessirlî emrî vahlül ukdeten min lisânî yefkahû kavlî

Anlamı: Ey Celal ve ikram sahibi Allahım,rabbim kalbime genişlik ver,işimi kolaylaştırdilimden düğümü çöz ki sözümü iyice anlıyabilsinler

Kalemi eline alınca

Yâ hayyü yâ kayyûmbi rahmetike esteğıysü

Anlamı: Ey Hay ve Kayyum yüce rabbim,rahmetinle senden yardım istiyorumgirdiğim bu imtihanda beni muvaffak eyle…

İmtihana girerken Allaha güvenip,bu dualar samimiyetle okunursa,Allahın izni ile muvaffakiyet elde edilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com