Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
celb, teshir

Celb ve teshir

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Celb ve teshir

Karia Suresi
Bismillahirrahmanirrahim
ELKARİATU * MELKARİA * VE MA EDRAKE MELKARİA * YEVME YEKUNUNNASU KELFERAŞİL’MEBSUSİ VE TEKUNUL’CİBALU KEL IHNİL’MENFUŞ * FEEMMA MEN SEKULET MEVAZİNUHU * FEHUVE Fİ IYŞETİN RADİYE * VE EMMA MEN HAFFET MEVAZİNUHU * FEUMMUHU HAVİYE * VE MA EDRAKE MAHİYEH * NARUN HAMİYE *

Tercümesi
Gürültü koparacak olan kıyamet! Nedir o gürültü koparacak olan? O gürültü koparacak olanı ne olduğunu sen bilir misin? O gün insanlar, ateş etrafında çırpılıp dökülen pervaneye dönecekler Dağlar, atılmış renkli yüne benzeyecekler Ama tartıları ağır gelen kimse hoş bir hayat içinde olacaktır Tartıları hafif gelenler ise, onun yeri bir çukurdur O çukurun ne olduğunu sen bilir misin? O, kızgın bir ateştir
Seyyid Ahmed Hüsameddin (1847-1925) Hazretlerinin Tevil 'i
Açıklaması
“ELKARİATU * MELKARİA * VE MA EDRAKE MELKARİA”

( <Karia>; insanların, ilime dayanarak icat edip, meydana getirmeyi düşündükleri bir şeydir ki, bu tasavvur düşünceden çıkarak zuhur alanına girdiği takdirde halka korkunç sesler ve şiddetli ızdıraplar arasında bırakır )

Ey soran kimse! Karia’yı sormak ve ondan haber almak istersen, Karia’nın meydana gelmesinden evvel anlaşılması imkansızdır Böyle olunca tamamıyla benzeri zuhur etmediyse de bugün gördüğümüz toplar ve bombalar Karia’dan bir kısımdır

tesir bölümünü parantez içindeki bölüm açıklıyor sanırım
bu tür paylaşımlara ihtiyacı olan birçok arkadaşımız var emeğine sağlık

Alıntı Yaparak Cevapla

Celb ve teshir

Eski 06-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Celb ve teshir

Selam arkadaşlar arama motorundan baktım ama bulamadım sanırım bu konu paylaşılmamış ve inşallah sevenlerin derdine deva olur Rabbim çok merhametlidir ve duaları çok kabul edendir zaten okunacak Allah kelamıdır ki: sonsuz kutsaldır ve çok değerlidir

teshir etmek istediğin bir kimseyi düşünerek üç veya yedi gece yetmişer kere Kâria suresini okumaya devam eden kimse dilediği kimseyi cewlb ve teshir eder
selam ile ( ben denemedim ama denemeye bile gerek yok derim Allahın izniyle işe yarar)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com