Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Gezelim, Görelim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
maputa, mozambik, neresimaputa, tanıtım, tanıtımıresimli

Maputa neresi-Maputa Mozambik tanıtımı-resimli tanıtım

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Maputo-Mozambik
Maputo'dan herkese merhabalar 2 haftadır Mozambik'in yani "República de Moçambique"in başkenti Maputo'da ikamet etmekteyim Eşimin işi dolayısıyla geldiğimiz bu ülkede yaklaşık olarak 4 yıl kalmayı planlıyoruz Hazır buralardayken sizlere de buraları tanıtırım diye düşündüm

Mozambik, 35 sene kadar önce Portekiz sömürgeliğinden çıkıp bağımsızlığını ilan etmiş bir ülke Ülkenin resmi dili Portekizce olmakla birlikte irili ufaklı yerel diller de halen kullanımda Ülkenin Afrika kıtasındaki konumu şu şekilde:

Okaynusa kıyısı bulunan Maputo'da okyanus iklimi hüküm sürüyor Bu sebeple Afrika dendiğinde akla gelen kurak topraklar ve çöl benzeri görüntüler burada mevcut değil Bilakis oldukça yeşil hatta yemyeşil bir yer burası Güney yarım kürede bulunuyor olması sebebiyle şu an burada ilkbahar mevsiminin sonlarını yaşamaktayız ve yaz kendini hissettirmeye başladı Nem oranının hayli yüksek olması gündüzleri sıkıcı ve sıcak bir havaya, akşamları ise nem doygunluğu sebebiyle fırtınalı yağmurlara yol açıyor Kış ayları ise nispeten serin ve kurak oluyormuş burada Kış dediğime bakmayın, en soğuk günlerde bile evlerde ısıtma kullanılmıyor, akşamları battaniyeyle yatılıyormuş sadece Türkiye sahillerinin sonbaharı gibi oluyormuş yani burada kış

Bugün sizlerle buralarda dolaşırken çektiğim fotoğrafları paylaşmak istiyorum Yerli halkın ciddi oranlardaki fakirliği, ülkedeki altyapı sorunları ve burada karşılaştığımız diğer sorunlar başka bir mesajın konusu olacak

Aşağıdaki resim evimin balkonundan bir manzara:

Gördüğünüz gibi yemyeşil bir manzaram var Evlerin mimarisi güzel olmakla birlikte genel olarak bakımsızlar ama dediğim gibi, bu mesajın konusu güzellikler Resmin sağ arka kısmında gördüğünüz gri yer deniz Fırtınalar ve gel-git sebebiyle deniz buraya geldiğimden beri hayli bulanık Hatta bazen çamurumsu bir görüntüsü oluyor:

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Aşağıdaki fotoğraftaki yol, yürüme mesafesindeki yerlere gittiğimde genellikle kullandığım yol Muhitimizin de genellikle sakin olması sebebiyle bu yolda yürürken çok huzur buluyorum

Buraya gelirken etrafımdaki manzaranın genellikle keşmekeşten ibaret olacağını düşünmüştüm Modern yapılar ve binaların hayli azınlıkta olduğunu zannediyordum Fakat artık hiç de öyle olmadığını biliyorum Aşağıdaki fotoğraftan da anlaşılacağı üzere burası fakir ama gururlu bi ülke

Evimin hemen yakınında mandaldan elbise askısına, bebek bezinden şampuana, konserve yiyecekten dondurulmuş gıdaya herşeyi bulabileceğiniz minik bir market var O kadar küçük bir mekana onca şeyi nasıl sığdırıyorlar bilmiyorum ama o market hayatımı kurtarıyor Yine evimin yanında meyve ve sebze bulabileceğin bir stant mevcut Utandığım için önden fotoğrafını çekemedim ama şöyle birşey yandan görünüşü:

Henüz yaz tam gelmediği için meyve çeşitliliği az ama tüm meyveler çıktığında sizlere hiç bilmediğiniz tropikal meyvelerin tanıtımını da yapmayı planlıyorum

Ve burası da vakit geçirmeyi sevdiğim, yine evimin yakınında bulunan "Cafe Acacia" :

Burada dışardan yemek yemek gayet ucuz Deniz manzarasına sahip bu kafede tostlu omletli iki kişilik mükellef bir kahvaltı 10-15 lira civarında mesela

Ve karşınızda buraların el emeği göz nuru olan, tahtadan oyma objeleri satan sokak sergilerinden bir tanesi:

Ve bu da o sergiden bayılarak aldığım balıklı çanağım:

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com