![]() |
Milföy Üzerinde Çikolata Soslu Kestane Püresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföy Üzerinde Çikolata Soslu Kestane PüresiMilföy Üzerinde Çikolata Soslu Kestane Püresi milföylü tatlılar - milföylü tatlı tarifleri ![]() Malzemeler 6 adet milföy 1/2kg Kestane (haşlanmış ve soyulmuş) 3/4 bardak su 1/3 bardak şeker Vanilya 2 Çorba Kaşığı krema 1 Çorba kaşığı konyak süs için 6 adet bütün kestane - Çikolata Sosu 80gr bitter çikolata 1 çay bardağı krema Yapılışı - Milföyleri yağlı kağıda yerleştirin ve 175derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıp kabarıncaya kadar pişirin ![]() - Piştikten sonra fırından çıkarın ve telin üzerinde soğutun - Her birini bir bıçakla enlemesine kabarık katmanların arasından ikiye kesin ve üzerine pudra şekeri serpin - Suyla şekeri küçük bir tencerede şurup kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 15-20dk kaynatın - Haşlanmış soyulmuş kestanelerin üzerine şurubu ilave edip karıştırın ![]() - Şuruplu Kestaneler ılınınca içine krema, konyak ve vanilya ilave edin - Karışımı blenderda pürüzsüz püre kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırın - Sıkma torbasına 4 numaralı ucu yerleştirin ve kestane püresini içine koyarak milföylerin üzerine sıkın Çikolata Sos - Bitter çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaseye koyun- kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın ve çikolatanın üzerine döküp eriyinceye kadar karıştırın - Milföyün üzerine sıktığınız kestane püresinin üzerine çatal yardımıyla serpin - Ayırdığınız bütün kestaneleri de çikolata sosuna batırıp tatlınızın üzerine yerleştirin ![]() |
![]() |
![]() |
|