Terbiyeli Patates Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Patates ÇorbasıTerbiyeli Patates Çorbası Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi - Terbiyeli Patates Çorbası Nasıl Yapılır - Terbiyeli Patates Çorbası Malzemeleri Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi * 500 gr patates* 1 lt et suyu * 250 gr az yağlı köftelik kıyma* Tuz * Taze çekilmiş karabiber * 120 gr margarin* 1/2 adet limon suyu * 50 ml domates suyu* 2 adet yumurta * 1/2 çay kaşığı kırmızı pulbiber * 1/2 çay kaşığı tarçın Terbiyeli patates çorbası tarifi Patatesleri bir tencereye koyup, üzerlerini aşacak kadar su ekleyin Harlı ateşte iyice yumuşayıncaya kadar suyla pişirin![]() Kıymayı tuz ve biber ile birlikte yoğurup, fındıktan biraz daha iri küçük kçfteler yapın Margarinden 2 çorba kaşığını tavada eritin Yağ kızınca köfteleri içine atarak iyice kızartın![]() Pişen patateslerin suyunun birazını süzdürüp, üzerine et suyunu ekleyin Tel süzgeçten yada robottan geçirerek sulu bir püre durumuna getirin, tuzunu katıp karıştırın ve tencereyi ateşe koyun![]() Kızaran köfteleri yağıyla birlikte tencereye boşaltın bir kik taşım kaynatıp ateşten alın ![]() Bir kapta limon suyu ve domates suyunu yumurtalarla birlikte çırpın Bu terbiyeyi biraz sıcak et suyu ile ılındırın ve çorbayı sürekli karıştırarak terbiyeyi yedirin Tencerenin kapağını kapatıp 3-4 dakika dinlenmeye bırakın![]() Bu arada kalan margarini kırmızıbiberle birlikte kızdırın Çorbanın üzerine biberli yağı gezdirip, tarçın serpiştirerek servis yapın![]() |
|
|
|