Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
burma, sardalya

Burma Sardalya

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Burma Sardalya



Burma Sardalya
Burma Sardalya Tarifi - Burma Sardalya Nasıl Yapılır - Burma Sardalya Malzemeleri




BURMA SARDALYE

Sardalye'nin üstündeki pulları parmak ile kazıyarak çıkarın Sardalye'yi bozmayarak ve karnını açarak uzunlamasına iki parçaya ayırın Bu halde ortasında vb yerlerindeki kılçıkları, başını ve kuyruğunu çıkarınız Bu işi yaparken balığı uzunlamasına iki parça yaptıktan sonra sirke içinde iyice yıkayınız Sardalyelerin iç tarafına dövülmüş karabiber ve karanfil ekerek yuvarlayınız ve bir kavanoza, balıklar açılmayacak şekilde, yanyana ve sıra sıra diziniz Böylece kavanoz ağzına kadar dolunca üstüne çıkıncaya dek zeytinyağı ile doldurun Bir ay böylece bekletiniz

Not: Bir ay sonra balıkları, yiyeceğiniz kadar tabağa alıp üstüne limon ve sirke ile karıştırılmış iyi cins zeytinyağını gezdirerek sofraya koyunuz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.