![]() |
Et Konservesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et KonservesiEt Konservesi Et Konservesi Tarifi - Et Konservesi Nasıl Yapılır - Et Konservesi Malzemeleri İnek, dana, koyun, kuzu ve öbür çiftlik hayvanlarının konserveleri aynı usulle yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() Et konservesi ; 1 — Büyük et parçaları temiz ıslak bir bezle silinir ![]() ![]() ![]() 2 — Fazla yağ, et konservesinin yapımını güçleştirdiğinden etlerdeki gereksiz yağlar kesilip bir kenara ayırılır ![]() 3 — Etler kavanozların veya kutuların boyu kadar kesilir ![]() ![]() ![]() 4 — Kavanozlara gereği kadar su koyduktan sonra bunlar, içinde su bulunan tenceredeki ızgaranın üstüne aralıklı olarak yerleştirilir ![]() ![]() ![]() 5 — Konserve termometresi kavanozun ortasına kadar yerleştirilir ![]() ![]() ![]() 6 — Kavanozlar özel maşalarla tenceredeki kaynar sudan çıkarılırlar ![]() 7 — Her kavanoz tencereden alınınca önce temiz ve ıslak bir bezle ağzı silinir ![]() ![]() 8 — Ağzı kapanan kavanozlar hemen otoklavın sepetine yerleştirilir ![]() ![]() ![]() 9 — Otoklavın kapağı gerektiği biçimde kapatılmalı, buhar musluğu ise açık bırakılmalı ![]() ![]() ![]() 10 — Otoklavın manometresindeki basınç 0,77 atmosfer (10 pounds) olunca saate bakmalı, ateş ayarlanmalı, basıncın aynı yerde kalması temin edilmeli ![]() ![]() ![]() 11 — Otoklavdaki basınç sıfıra düşünce bir - iki dakika daha beklemeli ve buhar musluğunu yavaş yavaş açmalı ![]() ![]() 12 — Kavanozları otolavdan çıkarıp aralıklı olarak tahtaların veya kuru bezlerin üzerine oturtmalı ve ağızlarını sıkıştırmak, soğumaya bırakılmalı ![]() 13 — Soğumuş kavanozların kapaklarını bir daha kontrolden geçirdikten sonra etiketlemeli ve serin, rutubetsiz bir yere kaldırmalı ![]() |
![]() |
![]() |
|