Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mutfağından, osmanlı, pancar, turşusu

Pancar Turşusu Osmanlı Mutfağından

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pancar Turşusu Osmanlı Mutfağından



Pancar Turşusu Osmanlı Mutfağından
pancar turşusu nasıl yapılır - pancar turşusunun tarifi

5 kişilik

Malzemesi:

-1 kg pancar
-10 diş sarmısak
-tuz
- 45 ml zeytinyağı (3 çorba kş)

Yapılışı:

1Pancarlan yıkayın Tencerede tuzlu su kaynatıp, pancarları ve saplannın bir bölümünü içine atın Yaklaşık 10 dakika kaynatarak süzdürüp sudan alın Pancarları, kabuklarını bir bıçak ile soyun ve dilimleyin Saplarını doğrayıp birkaç parçaya ayırın

2Sarımsakları tuz ile havanda dövün Pancarları ve saplarını kavanozun içine atın Pancarın suyuna tuzla dövülmüş sarımsakları katıp, karıştırın Kavanozların üzerini bu karışımla tamamlayın Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın Üzerini bir parmak aşacak kadar zeytinyağı ekleyip, kavanozun kapağını sıkıca kapatın,

3Turşuyu bir hafta bekletin, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.