Osmanlı Mutfağından Havuç Turşusu |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı Mutfağından Havuç TurşusuOsmanlı Mutfağından Havuç Turşusu havuç turşusu nasıl yapılır - havuç turşusunun trifi 5 kişilik Malzemesi: -1 kg havuç -tuz -1 çorba kş acı toz kırmızıbiber -1 bağ maydanoz -500 ml sirke (2 su bardağı) Yapılışı: 1Havuçları, dışlarını kazıyıp yıkayın ve süzdürün İsteğe bağlı olarak, gövdeden kopmayacak biçimde uzunlamasına dörde ya da büyüklüğüne göre 2'ye, 3'e bölün Tencerede tuzlu su kaynatın, içine atıp bir taşım kaynatarak süzgece çıkarın 2Maydanozları da bir taşım kaynatıp, süzdürün Havuçları kollarını açarak hazırladıysanız, kırmızıbiber serpin ve içlerini maydanozlarla doldurun Parçalara böldüyseniz, biber ve maydanoz dalları ile doğrudan kavanoza koyun Kavanozlara yerleştirilen turşuların üzerini sirke ile tamamlayın Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın 3Turşuyu 15 gün bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın alıntı |
|