Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuç, mutfağından, osmanlı, turşusu

Osmanlı Mutfağından Havuç Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Mutfağından Havuç Turşusu



Osmanlı Mutfağından Havuç Turşusu
havuç turşusu nasıl yapılır - havuç turşusunun trifi

5 kişilik

Malzemesi:

-1 kg havuç
-tuz
-1 çorba kş acı toz kırmızıbiber
-1 bağ maydanoz
-500 ml sirke (2 su bardağı)

Yapılışı:

1Havuçları, dışlarını kazıyıp yıkayın ve süzdürün İsteğe bağlı olarak, gövdeden kopmayacak biçimde uzunlamasına dörde ya da büyüklüğüne göre 2'ye, 3'e bölün Tencerede tuzlu su kaynatın, içine atıp bir taşım kaynatarak süzgece çıkarın

2Maydanozları da bir taşım kaynatıp, süzdürün Havuçları kollarını açarak hazırladıysanız, kırmızıbiber serpin ve içlerini maydanozlarla doldurun Parçalara böldüyseniz, biber ve maydanoz dalları ile doğrudan kavanoza koyun

Kavanozlara yerleştirilen turşuların üzerini sirke ile tamamlayın Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın

3Turşuyu 15 gün bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.