Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arap, pilavı

arap pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

arap pilavı





Malzemeler
1/2 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı
2 adet çekirdeksiz patlıcan
3 su bardağı baldo pirinç
4 bardağı sıcak su
et suyu
1/2 su bardağı sıvıyağ

Arap Pilavı yapılışı

1 Eti tencereye koyun Üzerini iki parmak geçecek şekilde su ekleyin Etler yumuşayıncaya kaçlar haşlayın Suyu ile birlikte bekletin
2 Patlıcanları halka halka doğrayın Üzerine bol tuz serperek yarım saat bekletin Yıkayıp kuruladıktan sonra kızgın yağda çok hafif kızartın
3 Yayvan bir tencereye etleri yerleştirin
4 Üzerine patlıcanları bekletin Başka bir tencerede 1 saat sıcak suda bekletip yıkadığınız pirinci, yarım bardak sıvıyağla birlikte hafifçe kavurun
5 Pirinçler şeffaflaşınca patlıcanların üzerine dökün Tuzunu da ekleyin
6 Tencerede kalan et suyunu 3 bardak sıcak su ile karıştırın Malzemelerin olduğu tencerenin kenarından yavaşça dökün Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyu emene kadar pişirin
Tencerenin ağzını temiz bir bezle kapatın ve 20 dakika dinlendirin
7 Düz bir servis tabağına tencereyi ters çevirerek pilavın şeklini bozmadan boşaltın Üzerine karanfil tozu serperek servis yapın
afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.