arap pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
arap pilavıMalzemeler 1/2 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı 2 adet çekirdeksiz patlıcan 3 su bardağı baldo pirinç 4 bardağı sıcak su et suyu 1/2 su bardağı sıvıyağ Arap Pilavı yapılışı 1 Eti tencereye koyun Üzerini iki parmak geçecek şekilde su ekleyin Etler yumuşayıncaya kaçlar haşlayın Suyu ile birlikte bekletin![]() 2 Patlıcanları halka halka doğrayın Üzerine bol tuz serperek yarım saat bekletin Yıkayıp kuruladıktan sonra kızgın yağda çok hafif kızartın![]() 3 Yayvan bir tencereye etleri yerleştirin![]() 4 Üzerine patlıcanları bekletin Başka bir tencerede 1 saat sıcak suda bekletip yıkadığınız pirinci, yarım bardak sıvıyağla birlikte hafifçe kavurun![]() 5 Pirinçler şeffaflaşınca patlıcanların üzerine dökün Tuzunu da ekleyin![]() 6 Tencerede kalan et suyunu 3 bardak sıcak su ile karıştırın Malzemelerin olduğu tencerenin kenarından yavaşça dökün Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyu emene kadar pişirin![]() Tencerenin ağzını temiz bir bezle kapatın ve 20 dakika dinlendirin ![]() 7 Düz bir servis tabağına tencereyi ters çevirerek pilavın şeklini bozmadan boşaltın Üzerine karanfil tozu serperek servis yapın![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() afiyet olsun
|
|
|
|