Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
perde, pilavı

Perde Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Perde Pilavı



Perde Pilavı
perde pilavı nasıl yapılır - perde pilavının hamuru nasıl hazırlanır - tavuklu perde pilavı



Malzemeler

Pilav için;

* 2 Su Bardağı Pirinç
* 3 Su Bardağı Su (2 bardak su-1 bardak tavuk suyu şeklinde)
* 1 Adet Tavuk Göğüs Eti
* 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
* 1/2 Su Bardağı (soyulmuş) Badem
* 1 Çay Bardağı Kuş Üzümü
* 1 Çay Kaşığı Tarçın
* 1 Çay Kaşığı Yenibahar
* 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
* Tuz, Karabiber

Hamuru için;

* 2 Su Bardağı Un
* 1/2 Su Bardağı Su
* 1 Adet Yumurta
* 1 Yemek Kaşığı Tereyağ

Yapılışı

* Öncelikle bademleri ve kuş üzümünü ayrı ayrı kaselerde kaynar su ile ıslatın Bademlerin suyu ılınınca rahatlıkla kabuklarını soyabilirsiniz 7-8 tanesini pilavı süslemek için ayırın
* Kuş üzümünü de 10-15 dk bekletin, süzüp bol su ile yıkayın
* Tavuk etini, biraz tuz ve karabiber eklediğiniz suda haşlayın Suyunu pilav için ayırıp, eti ince ince didikleyin
* Pirinci, dereotlu mantarlı pilav tarifindeki gibi ıslatın Bol su ile yıkayın
* 1 Çay bardağı sıvı yağ yada zeytinyağ ile bademleri hafif sararıncaya kadar kavurun ve pirinçleri ekleyin, 4-5 dk daha kavurun
* Pirinçler kavrulunca, tavuk etini, kuş üzümünü, ve baharatları (tarçın, yenibahar, tuz, karabiber) ekleyin, biraz karıştırın
* 2 Su bardağı kaynar su, 1 su bardağı tavuk suyu ekleyin, 3 dk harlı ateşte, daha sonra ateşi kısarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin Altını kapatın ve tereyağını üzerine minik minik serpiştirin Üzerine bir peçete kapatarak demlenmeye bırakın

* Pilavınız demlenirken, hamuru hazırlayın, yarım saat kadar dinlendirin Arzu ettiğiniz teflon bir kek kalıbını yada yuvarlak bir borcamı margarin ile yağlayın, ayırdığınız bademleri serpiştirin Hamuru açıp, kalıba yayın, içine pilavı döküp, kenarlardan sarkan hamuru üzerine kapatın
* 180 derecede ısıtılmış fırında, hamur turuncu renk olana kadar kızartın, sıcak servis edin

Pilavınızı gün içinde hazırlayıp, hamurun içine doldurup, pişireceğiniz saate kadar buzdolabında saklayabilir, yemekten kısa bir süre önce pişirebilirsiniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.