Laz böreği |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Laz böreğiMalzemeler: Yufkası için: 1 yumurta 2 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 paket kabartma tozu un Krema malzemeleri: Beş kilogram süt 6 yumurta 2 su bardağı şeker 1 su bardağı un Şerbetin malzemeleri: 2 yemek kaşığı toz şeker 2-3 kaşık su 1 yemek tereyağ Yufkanın tarifi: Yufkanın malzemelerini karıştırdım, kulak memesi kıvamında hamur elde edinyoğurulan hamuru 8 parçaya bölünher bir parçayı baklava hamuru kadar ince açın Kremanın yapılışı: Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin Kaynamaya başlayınca hemen altı kapatılır,ateşten indirilir Böreğin tarifi: Her bir yufkanın arasına tereyağ sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın 4 yufkayı yerleştirince üzerine ılıyan kremayı dökün Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirelim Kalan 4 tane yufkayıda aralarına tereyağ gezdirip teker teker koyalım En son tepsinin üzerine kalan tereyağınıda gezdirelim Önceden ısıtılmış fırında 45 dk pişirin sonra fırını kapatıp 5 yada 10 dakika kadar fırından çıkarmayın şerbetinide pişirip,ılıtınfırından çıkan böreğin üzerine dökün afiy et olsun |
|