![]() |
Laz böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Laz böreği![]() Malzemeler: Yufkası için: 1 yumurta 2 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 paket kabartma tozu un Krema malzemeleri: Beş kilogram süt 6 yumurta 2 su bardağı şeker 1 su bardağı un Şerbetin malzemeleri: 2 yemek kaşığı toz şeker 2-3 kaşık su 1 yemek tereyağ Yufkanın tarifi: Yufkanın malzemelerini karıştırdım, kulak memesi kıvamında hamur elde edin ![]() ![]() ![]() Kremanın yapılışı: Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin ![]() Kaynamaya başlayınca hemen altı kapatılır,ateşten indirilir ![]() Böreğin tarifi: Her bir yufkanın arasına tereyağ sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin ![]() Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın ![]() 4 yufkayı yerleştirince üzerine ılıyan kremayı dökün ![]() Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirelim ![]() Kalan 4 tane yufkayıda aralarına tereyağ gezdirip teker teker koyalım ![]() En son tepsinin üzerine kalan tereyağınıda gezdirelim ![]() Önceden ısıtılmış fırında 45 dk ![]() ![]() şerbetinide pişirip,ılıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|