Kıymalı Lazanya |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı LazanyaKıymalı Lazanya Kıymalı Lazanya Tarifi - Kıymalı Lazanya Yapılışı - Kıymalı Lazanya Nasıl Yapılır - Kıymalı Lazanya Malzemeleri MALZEME 200 gram soğan 1-2 aiş sarımsak 350 gram iki kere çekilmiş yağışız kıyma 1 adet et suyu tableti 150 ml kaynar su 1 tatlı kaşığı kekik 1 çorba kaşığı salça 400 gram konserve küp kesilmiş domates 400 gram domates 3 çorba kaşığı mısır unu 115 gram lazanya yaprağı 400 gram yağsız süt 5 çorba kaşığı permesan peyniri Tuz Karabiber Maydanoz Soğanı ince ince doğrayalım Sarımsağı dövelim Kıymayı yapışmaz bir tavada veya tencerede kahverengileşene dek kavuralım Eğer fazla yağı çıkarsa süzelim, veya kağıt mutfak havlusuyla fazla yağını alalım Soğan ve sarmısağı ilave ederek 3-4 dakika pişirelim Et suyu tableti ve suyu karıştıralım Kıymaya kekik, domates salçası, doğranmış domatesleri ilave edelim Kapağını kapatıp, 15 dakika kendi halinde pişmeye bırakalım 1 çorba kaşığı mısır ununu, biraz soğuk suyla karıştırıp, tencereye dökelim ve 2-3 dakika daha pişirelim Fırın kabına haşladığımız lazanyalardan, kabın altını kaplayacak şekilde bir sıra dizelim Kıymalı sosun yarısını dökelim Tekrar bir sıra lazanya dizip, kalan sosu üzerine dökelim ve kalan lazanyayı üzerine örtelim Kalan 2 çorba kaşığı mısır ununu biraz soğuk süt ile karıştıralım Pürüzleri gidene dek ezelim Kalan sütü küçük bir tencereye alalım Isıttıktan sonra mısır ununu karışıma katalın Bu arada sürekli karıştıralım Sütü tekrar tencereye alalım Kaynamaya başlayana dek sürekli karıştırarak 2 dakika pişirelim İçine rendelenmiş peynirleri atalım Tuz ve karabiber ekleyip, tekrar kanştınp, ocaktan alalım Sosu lazanyanın üzerine dökerek 190 derecede 25 dakika kadar pişirelim Üzeri pişip, altın sarısı renk aldığında fırından alalım İnce ince kıydığımız maydanozla süsleyerek servis yapalım |
|