Tavuklu Bezelyeli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Bezelyeli PilavTavuklu Bezelyeli Pilav Tavuklu Bezelyeli Pilav Tarifi - Tavuklu Bezelyeli Pilav Yapılışı - Tavuklu Bezelyeli Pilav Nasıl Yapılır - Tavuklu Bezelyeli Pilav Malzemeleri 5-6 kişilik Gerekli Malzemeler: Bezelye (250 gram, konserve) Tavukgöğsü (1 adet) Margarin (2 yemek kaşığı) Pirinç (2 bardak) Tuz (1 tatlı kaşığı) Et suyu tablet (1 adet) Su (3 bardak, kaynar) 1 adet tavuk göğsünü ince dilimler halinde kesin Dilimleri uzun şeritler halinde keserek küçük kuşbaşı olarak doğrayın Ocağa aldığınız bir tencereye 2 yemek kaşığı margarin koyun Yağ eridikten sonra üzerine kestiğiniz tavuk etlerini ilave edin Etleri 1,5 -2 dakika kadar karıştırarak kavurun![]() Bu sürenin sonunda etlerin üzerine 2 bardak yıkanmış pirinci ekleyin Yaklaşık 10 dakika kadar karıştırarak kavurun Bu sürenin sonunda 250 gram (süzerek bol su ile yıkadığınız) konserve bezelyeyi tencereye ilave edin![]() Tüm malzemeyi birkaç kez karıştırdıktan sonra 1 adet et suyu tableti elinizle parçalayarak pilava koyun ve yarım dakika kadar karıştırarak kavurun İçine 1 tatlı kaşığı tuz serpip, 3 bardak kaynar su dökün ve karıştırın![]() Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişmeye bırakın Pişen pilavı tezgaha alarak karıştırın Demlenmesi için 2 dakika kadar bekleyin ve servise hazır hale getirin
|
|
|
|