İtalyan Usulü Sebze Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Usulü Sebze Çorbasıİtalyan Usulü Sebze Çorbası İtalyan Usulü Sebze Çorbası Tarifi - İtalyan Usulü Sebze Çorbası Yapılışı - İtalyan Usulü Sebze Çorbası Nasıl Yapılır - İtalyan Usulü Sebze Çorbası Malzemeleri Malzemesi: 2 soğan 2 sap kereviz 1/3 kereviz 4 havuç 6 domates 2 patates 30 gr kuyruk yağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1,5 litre sıcak et suyu tuz karabiber 1/2 diş sarımsak 1/4 litre su 40 gr makarna 40 gr pirinç 1/2 demet maydanoz 50 gr gravyer peyniri Hazırlanışı: Soğanın kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın Pırasayı, kerevizi, havucu temizleyin, yıkayın, ince uzun doğrayın Domatesleri yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın, küçük doğrayın Kabukları soyulmuş olan patatesleri kuyruk yağını da doğrayın Zeytinyağını kızdırın ve kuyruk yağı parçalarını bu yağda kızartın Patates ve domatesler hariç diğer bütün sebzeleri katın ve 5 dakika karıştıra karıştıra kızartın Et suyunu dökün ve üzerine tuzunu biberini ekin Sarımsağı tuzda dövün Çorbaya ilave edin ve 40 dakika orta ateşte pişirin Ayrı bir tencerede su kaynatın İçine tuz atın Makarnayı bu suda on dakika haşlayın Süzgece boşaltıp soğuk sudan geçirin Pirinci yıkayın, suyunun süzülmesini bekleyin Çorbanın pişme süresinin bitmesinden 20 dakika önce pirinci, patatesi, 5 dakika önce domatesi ve makarnayı çorbaya katın Daha sonra yıkanmış ve doğranmış olan maydanozu çorbaya ilave edin Servis yapın Gravyer peynirini ayrı olarak servis yapın |
|