Düğün Çorbası Balıkesir usulü |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğün Çorbası Balıkesir usulüDüğün Çorbası Balıkesir usulü Düğün Çorbası Tarifi - Düğün Çorbası Nasıl Yapılır - Düğün Çorbası Malzemeleri Düğün Çorbası Balıkesir usulü Malzemeler Yarım su bardağı, haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı tereyağı 3 diş sarımsak 2 adet yumurta sarıları kullanılacak yarım su bardağı un yarım su bardağı arpa şehriye Hazırlanışı Et suyuna şehriyeler atılarak pişirilir İki yumurta sarısı ve un yarım su bardağı su ile kıvamlı hale gelecek şekilde çırpılarak kaynayan şehriyeli et suyuna yedirilir Haşlanmış nohut ve dövülmüş sarımsak ilave edilerek çorba pişmeye bırakılır Çorbanın içindeki arpa şehriyeler piştikten sonra ayrı bir kapta kızdırılan tereyağı tabağa alınan çorbanın üzerine gezdirilir ve servis yapılır Afiyet Olsun |
|