Hamurlu Sebze Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamurlu Sebze ÇorbasıHamurlu Sebze Çorbası Hamurlu Sebze Çorbası Tarifi - Hamurlu Sebze Çorbası Yapılışı - Hamurlu Sebze Çorbası Nasıl Yapılır - Hamurlu Sebze Çorbası Malzemeleri Malzemesi: 100 gr et 750 gr kuru fasulye 400 gr yeşil fasulye 2 havuç 3 patates 1 kabak Kreması için: 2 sarımsak 2 olgun domates 100 gr kaşar peyniri 1/2 bardak zeytinyağı Hazırlanışı: Taze fasulyeleri ayıklayın, havuçları da temizleyin Patateslerin kabuklarını soyun Kabağın kabuklarını kazıyın, çekirdeklerini ayıklayın Bu sebzeleri iyice yıkadıktan sonra ufak ufak zâr şeklinde doğrayın Bu arada eti de yıkayın Üstünü dövüp tuzlayın Sonra bir tencerenin içine 3 litre su koyup eti ve sebzeleri içine atın Akşamdan ıslatılıp haşlanmış kuru fasulyeleri de bunlara ilave edin Tencereyi ateşe koyup kaynatın 1,5 saat kadar pişirin Sonra içine hamurları da atıp 15-20 dakika daha pişirin Bu arada sarmısakları iyice dövün, domatesleri makineden geçirip ezilmiş bir halde sarımsakların içine katın Sonra sırayla peynirle ve zeytinyağla karıştırın İçine biraz çorbanın suyundan katıp iyice karıştırın ve sonra bu karışımı çorbanın içine dökün Çorbayı 5 dakika kadar kaynatıp servis yapabilirsiniz |
|