Tavuklu Semizotu Ezmesi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Semizotu EzmesiTavuklu Semizotu Ezmesi tavuklu ezme tarifi - semizotlu çeşni nasıl yapılır Malzemeler: 2 demet semizotu 3 adet taze soğan 2 adet domates 3 dilim bayat ekmek içi 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı Sarımsaklı Çeşni ½ su bardağı ceviz (çekilmiş) Bir miktar muskat rendesi 2 yemek kaşığı Toz Tavuk Bulyon 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Bir miktar karabiber (çekilmiş) Hazırlanışı: 1 Semizotlarını ayıklayıp 5 dakika kaynar suda haşladıktan sonra kıyın 2 Tavada zeytinyağını kızıdırıp piyazlık doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurun 3 İçine kıyılmış taze soğanları, doğranmış domatesleri, ufaladığınız bayat ekmek içlerini, Knorr Sarımsaklı Çeşni’yi, 2 yemek kaşığı Toz Tavuk Bulyon’u, kırmızı pul biberi, çekilmiş karabiberi ve muskat rendesini ekleyip kavurmaya devam edinEn son olarak içine haşlanmış semizotunu karıştırın 4 Yemeği Sarımsaklı Çeşni'li yoğurt ile servis edin alıntı |
|