Acılı Ezme |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı EzmeAcılı Ezme Acılı Ezme Tarifi - Acılı Ezme Nasıl Yapılır - Acılı Ezme Malzemeleri ACILI EZME 2 kilo domates 1/2 kilo salatalık 350-400 gram sivri biber 1/2 demet maydanoz 2 adet kuru soğan Yeterince domates ve biber salçası Yeterince tuz, kırmızı pulbiber, tozşeker Sıvıyağ Domateslerin, salatalıkların ve kuru soğanların kabuklarını soyup hazırlayalım Sivri biberleri ise uzunlamasına ikiye bölüp, çekirdek ve damar kısımlarını alalım Hazırladığımız bütün sebzeleri ve yıkadığımız maydanozları robottan geçirerek kıyalım Delikli bir süzgece alıp, ara sıra karıştırarak bütün suyunun süzülmesini sağlayalım Suyu süzülen sebzeleri, yeterince tuz, tozşeker, kırmızı pulbiber, zeytinyağı, domates ve biber salçası ile iyice karıştırıp, servis tabağına alarak servis yapalım Not: Arzu edenler, içine 1 su bardağı bıçakla kıyılmış ceviz içi ilave edebilirler |
|