![]() |
Acılı Ezme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acılı EzmeAcılı Ezme Acılı Ezme Tarifi - Acılı Ezme Nasıl Yapılır - Acılı Ezme Malzemeleri ACILI EZME 2 kilo domates 1/2 kilo salatalık 350-400 gram sivri biber 1/2 demet maydanoz 2 adet kuru soğan Yeterince domates ve biber salçası Yeterince tuz, kırmızı pulbiber, tozşeker Sıvıyağ Domateslerin, salatalıkların ve kuru soğanların kabuklarını soyup hazırlayalım ![]() Sivri biberleri ise uzunlamasına ikiye bölüp, çekirdek ve damar kısımlarını alalım ![]() Hazırladığımız bütün sebzeleri ve yıkadığımız maydanozları robottan geçirerek kıyalım ![]() Delikli bir süzgece alıp, ara sıra karıştırarak bütün suyunun süzülmesini sağlayalım ![]() Suyu süzülen sebzeleri, yeterince tuz, tozşeker, kırmızı pulbiber, zeytinyağı, domates ve biber salçası ile iyice karıştırıp, servis tabağına alarak servis yapalım ![]() Not: Arzu edenler, içine 1 su bardağı bıçakla kıyılmış ceviz içi ilave edebilirler ![]() |
![]() |
![]() |
|