![]() |
Zeytinyağlı Yerelması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı YerelmasıZeytinyağlı Yerelması Zeytinyağlı Yerelması Tarifi - Zeytinyağlı Yerelması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Yerelması Malzemeleri zeytinyağlı yerelması tarifi Malzemeler 1 Kg yerelması 1 Adet büyük boy kuru soğan 1 Adet orta boy havuç 1 Kahve fincanı pirinç 1 Su bardağı sıvı yağ 1 Çay kaşığı tozşeker 1 Adet limon suyu 1/2 Demet dereotu Yeterince tuz ve su Hazırlanışı * Yerelmasını soyup ceviz büyüklüğünde doğrayallım ![]() * İnce kıyılmış kuru soğanı sıvı yağda pembeleştirdikten sonra yerelmasını ve kabuğunu soyup, yuvarlak kestiğimiz havucu(halka halka) tencereye ilave edip 2-3 dakika daha kavuralım ![]() * Pirinci, toz şekerini, limon suyunu ve yeterince tuzu ilave edip üst seviyesine çıkana kadar sıcak su koyarak bir kere karıştıralım ve ağzını kapalı olarak pişirelim ![]() * Soğuduktan sonra servis tabağına çıkartıp dereotu yapaklarıyla süsleyerek servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|