![]() |
Tarçınlı Çörek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarçınlı ÇörekTarçınlı Çörek danimarka çöreği - şekerli çörek tarifi Malzemeler: 30 gr taze maya 1 tatlı kaşığı şeker 500 gr (4 su bardağı) un 1/2 su bardağı süt (ılık) 1 tatlı kaşığı tuz 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker 300 gr tereyağı 2 yumurta Harcı: 4 çorba kaşığı tereyağı yarım su bardağı toz şeker 2 kahve kaşığı dövülmüş tarçın 2 çorba kaşığı kuru üzüm Tarifi: Küçük bir kasede mayayı ezip parçalayınız; 1 tatlı kaşığı şeker ile 2-3 çorba kaşığı süt ekleyerek çatalla iyice karıştırınız ![]() ![]() Unu eleyip tuz ve 60 gr (1/4 su bardağı) toz şekerle geniş bir kaba koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir kapta 4 çorba kaşığı tereyağı, yarım su bardağı toz şekeri, 2 kahve kaşığı dövülmüş tarçını ve 2 çorba kaşığı kuru üzümü iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() Fırınınızı yüksek sıcaklığa getirip (220°C) ısıtınız ![]() Çörekleri bir tepsiye dizerek sıcak bir yerde 20-30 dakika bekletiniz ![]() ![]() Tepsinizi fırından çıkarıp soğuması için bir kenara bırakınız ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|