Muzlu Dondurma tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Dondurma tarifiMuzlu Dondurma Malzemeler 500 gr muz 300 gr tozşeker 2 Su bardağı su 1 Adet limon suyu Hazırlanışı Muzları soyarak süzgaçten geçirin Üzerlerine 1 adet limon suyu dökerek bir kenarda bekletin Şekeri ve 2 su bardağı su ile tencereye koyun Tencereyi ateşe oturtarak 5-10 dakika kaynatın ve ateşten indirip soğutun Şurup soğuyunca muzlarla karıştırıp tekrar hepsini ezerek süzgeçten geçirin Karışımı buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrardan buzluğa koyun İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın NOT : Muzlu karışımı robottan geçirerek te yapabilirsiniz |
|