Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
diyet, salata, tarifleri

Diyet Salata Tarifleri ..

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Diyet Salata Tarifleri ..



YOĞURTLU LAHANA SALATASI

1 çorba kasesi yoğurt
200 gr beyaz lahana
2 kereviz
1 çay bardağı kuru üzüm
2 portakal
Yarım yeşil elma
1 çay bardağı file badem
Tuz
Karabiber

Üzümü ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletip elinizle sıkarak süzün Lahanayı ince ince kıyın Tuz serpin ve elinizle sıkarak yumuşatın Kerevizleri soyup rendeleyin Portakalları soyup dilimleyin ve küçük küçük doğrayın Elmayı soyun ve ince çubuklar halinde kesin
Hazırladığınız malzemeleri servis tabağına alıp bademleri ilave ederek harmanlayın
Yoğurda tuz ve karabiber ekleyip çırpın Salatanın üzerine gezdirerek dökün Karıştırıp servis yapın












SUSAMLI TURUNÇGİL SALATASI

2 kırmızı içli greyfurt
2 portakal
2 kivi
1 savoyer bisküvi
Yarım limon suyu
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı susam

Meyvelerin kabuklarını soyun Greyfurt ve portakallan dilim dilim ayırıp beyaz kısımlarını ve zarlarını temizleyin Kiviyi dilimleyin
Bisküviyi ufalayın Susamı teflon tavada hafifçe pembeleştirin, ılınınca ufalanmış bisküvi ile karıştırın Tozşekeri limon suyuna ilave edip eriyinceye kadar karıştırın
Meyveleri greyfurt, kivi ve portakal sıralamasıyla servis tabağına kat kat dizin Üzerine limon suyunu gezdirin Bisküvili karışımı serpip servis yapın











BALIK SALATASI

200 gr mezgit fileto
2 patates
2 dal taze soğan
1 domates
2 kereviz yaprağı
1 limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Mezgit filetoyu haşlayıp küp doğrayın Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın Taze soğanları ve kereviz yapraklarını yıkayıp kıyın Domatesi küp küp doğrayın
Hazırladığınız malzemeleri salata kasesine alıp harmanlayın Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın











MEYVELİ SALATA (DİYET)

MALZEME
150 gram kuru fasulye
150 gram barbunya
150 gram nohut
1 adet dilimlenmiş soğan
1 adet portakal
1 adet armut
1 adet rendelenmiş domates
Tuz
Karabiber
Marul yaprakları
Sos için:
1 diş sarmısak
2 çay kaşığı zeytinyağı
25 çay kaşığı bal
2 çay kaşığı sirke

1 Fasulyeleri, barbunyayı ve nohudu haşlayıp, ¦üzelim Armudu kare kare keselim Portakalı rendeleyip, suyundan sos için bir miktar ayıralım Domatesi rendeleyelim Soğanı, armudu, portakalı, tuz, biber ve fasulyeleri karıştıralım
2 Çukur bir salata kabına marul marul yapraklarını yerleştirelim Üzerine salatayı dökelim Sosu için, sarımsağı ezelim 2 çay kaşığı yağı, balı, sirke ve ayırdığımız portakal suyunu çırparak salatanın üzerine döküp, servis
yapalım

SOSLU YEŞİL SALATA (DİYET)

MALZEME
1 küçük kıvırcık salata
1/4 demet roka
4 sap taze nane
1/4 haşlanmış karnabahar
İsteğe göre haşlanmış sebzeler
1 adet domates
1 adet salatalık
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Bir miktar limon suyu
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı fesleğen
Biraz nar ekşisi

Karnaban ve seçtiğimiz mevsim sebzelerini haşlayalım Kıvırcık salatayı, rokayı ve taze naneyi doğrayalım Dilediğimiz sosu seçerek servis yapalım











SEBZE SALATASI (DİYET)

Malzemeler:
Yarım demet brokoli
2 adet patates
2 adet kabak
2 adet havuç
1 demet roka
2 adet kırmızı dolmalık biber
100 gram haşlanmış tane mısır
Sos için:
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
3 sap dereotu
2 dal nane
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Havuç ve kabakların üstlerini kazıdıktan sonra ince şeritler şeklinde doğrayın (Sebzeleri doğrarken şekil verecek bıçaklar kullanırsanız salatalarınızın görüntüsü daha hoş olur) Havuç, kabak, brokoli, patatesi kaynar tuzlu suda 5 dakika haşladıktan sonra, kaynar sudan çıkarıp buzlu suya atın Haşlanmış sebzelere mısırı ekleyin ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra, şerit şeklinde doğradığınız kırmızıbiberi karıştırın Roka yapraklarını yıkadıktan sonra servis tabağına yerleştirin Yaprakların üzerine karıştırdığınız sebzeleri yerleştirin Sosu hazırlamak için; zeytinyağı, limon suyu, ince kıyılmış dereotu, nane, tuz ve karabiberi birbirine karıştırın Sosu servis yapmadan hemen önce sebzelerin üzerine gezdirin










ZEYTİNYAĞI SİRKE SOSLU TAVUKLU SALATA

Malzemeler:
180 gr dersşiz tavuk göğsü
küp şeklinde kesilmiş 2 kap karışık salata yeşilliği
1 doğranmış havuç
1 taze doğranmış domates
1/2 yeşil veya kırmızıbiber

Yapılışı:
Salatayı hazırlayın 2 yemek kaşığı zeytinyağlı sirke sosu üstüne dökün










ISPANAKLI PATATES SALATASI (DİYET)

Malzemeler:
4 orta boy patates
4-5 kök ıspanak (taze ve küçük yapraklı)
1 çay bardağı dilimlenmiş biber ve zeytin
1 çay bardağı mısır
4-5 adet kornişon turşu
Sosu için:
3 kaşık yoğurt
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık mayonez
1 çay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz

Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayıp soyun, küp küp doğrayın Üzerine köklerinden ayrılmış ıspanak yapraklarını dilimleyip koyun Dilimlenmiş biberi, zeytini, mısır tanelerini ve kornişon turşuyu ekleyip harmanlayın Tüm sos malzemelerini mikserden geçirdikten sonra salatanın üzerine dökün ve servis aşamasına geçin

BULGURLU NOHUT SALATASI (DİYET)

Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
Yarım demetten biraz az maydanoz
4-5 dal taze soğan
1 tutam taze nane
1 kutu kiraz domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet göbek marul
Limon tuz ve zeytinyağı

Hazırlanışı:
Bulguru tencereye alın, üstünü kaplayacak kadar sıcak su ile ıslatın Kapağını kapatıp 15 dakika bekletin Bulgurları şöyle bir karıştırın ve üzerine doğranmış maydanoz, taze soğan, nane, domates ve nohudu ekleyin Tuz, yağ ve limonu ekleyip harmanlayın Göbek marul yapraklarıyla servis edin











PANCARLI PATLICAN SALATASI (DİYET)

Malzemeler:
2 adet bostan patlıcanı
2 adet kırmızı biber
4-5 adet kırmızı biber
1 su bardağı pancar turşusu
2 diş sarımsak
Limon zeytinyağı

Hazırlanışı:
Patlıcan ve biberleri ocakta közleyin Kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın Pancarları da küpler halinde doğrayın Geniş bir kaba tüm malzemeleri koyup sarımsak, tuz, limon ve zeytinyağı ilavesi ile tatlandırıp servise hazırlayın











MEYVELİ KIŞ SALATASI (DİYET)

Malzemeler:
1 kase ince doğranmış kırmızı lahana
1 adet turp
1 adet havuç
1 adet kırmızı soğan
1 adet salatalık
1 tutam maydanoz
1 tutam roka
1 adet kırmızıbiber
Yarım göbek marul
1 adet greyfurt
1 adet elma
Tuz sirke limon ve zeytinyağı

Hazırlanışı:
Geniş bir kaba önce iri doğranmış göbek marulu, ardından sırayla ince kıyılmış kırmızı lahanayı, rokayı ve maydanozu ilave edin Turp, havuç, salatalık ve kırmızıbiberi ince dilimlere ayırıp salataya ilave edin Üzerine soğanı halka halka kesin Elma ve greyfurtları küp küp doğrayın Sirke, limon, tuz ve zeytinyağı ekleyip, iyice harmanlayın













KIRMIZI FASULYELİ ELMALI SALATA (DİYET)

Malzemeler:
250 gram patates
200 gram barbunya ya da beyaz kuru fasulye
1 adet yeşil salata
1 adet yeşil elma
1 adet kırmızı tatlı biber
1-2 adet yeşil soğan
1-2 diş sarımsak
Sirke
Tuz
Sızma zeytinyağı

Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayın ve soyun Elmayı küçük küplere doğrayın Yeşil soğanları ince kıyın, biberi küp küp doğrayın Yeşil salatayı yıkayıp iyice suyunu süzdürün Sarımsağı ezip zeytinyağı, sirke ve tuzla karıştırın Yeşil salatayı tabağa dizin fasulye, elma ve sebzeleri yerleştirin Sirke, tuz ve zeytinyağlı sos döküp servis yapın

ALMAN SALATASI

Malzemeler:
2 adet elma
1 adet patates
100 gram pancar
50 gram salatalık turşusu
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Bir kaç dal maydanoz
Tuz
1 adet közlenmiş kırmızıbiber

Hazırlanışı:
Patates ve pancarın kabuklarını soymadan sıcak fırında közleyin Közleme işlemi bittikten sonra kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayıp, küçük dilimler halinde doğradığınız salatalık turşusuyla karıştırın Soğanı doğrayıp patatesli-turşulu karışıma ekleyin Ufak dilimler çıkarttığınız elmayı da ilave edin Maydanozu iyice yıkayın ve ince ince kıyın Hepsini iyice karıştırıp, tuz, sirke ve zeytinyağını dökün Üzerine közlenmiş kırmızıbiberi koyun Salatanız servise hazır hale gelmiştir











KARNABAHAR SALATASI (DİYET)

Malzemeler:
3 su bardağı karnabahar
4-5 dal taze soğan
1 kutu tane mısır
1 ufak kavanoz konserve mantar
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı light mayonez
Tuz

Hazırlanışı:
Karnabaharları hafif diri haşlayın, ince doğranmış taze soğan, mısır, iri doğranmış mantar, tuz, yoğurt, mayonezi karıştırın Elde ettiğiniz karışımı karnabaharların üzerine dökün













YEŞİL MERCİMEKLİ LAHANA SALATASI (DİYET)

Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
1 adet kırmızı soğan
3 su bardağı ince kıyılmış beyaz lahana
Tuz karabiber
1 adet limon suyu ve kabuğunun rendesi
1 yemek kaşığı mısır

Hazırlanışı:
Yeşil mercimeği soğanla beraber haşlayın İnce kıyılmış kırmızı soğanla dövülmüş sarımsağı sıvı yağda 5 dakika çevirin Lahanayı ilave ederek 3-4 dakika daha pişirin Süzülmüş mercimeklere limon suyu ve limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiberi ilave edin Lahanayla beraber iyice karıştırın Üzerine ise 1 yemek kaşığı kadar haşlanmış mısır ekleyip servisi gerçekleştirin












ŞEHRİYE SALATASI (DİYET)

Malzemeler:
Yarım paket arpa şehriye
1 çay bardağı konserve mısır
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
Tuz
1 adet salatalık

Hazırlanışı:
Şehriyeyi kaynar tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün Çukur bir kaseye alıp zeytinyağı ile karıştırın Yoğurdu iyice çırpın Mısırı da katarak yoğurdu ekleyin İyice karıştırıp salatalıkla süsleyip servise sunun

ÇİLEKLİ SEMİZOTU SALATASI (DİYET)

Malzemeler:
Yarım demet semizotu
200-250 gram taze çilek
50 gram beyaz peynir
1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
1 adet limon
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
7-8 adet taze ceviz
Tuz

Hazırlanışı:
Semizotlarını ayıklayın, yıkayın Salata kurutma aparatında kurutun Çilekleri yapraklarından ayırın, yıkayın ve süzün Beyaz peynirleri küp şeklinde doğrayın Susamı teflon tavada kavurun Semizotuyla ince dilimlenmiş taze çilekleri büyük bir kasede karıştırın Küp doğranmış beyaz peynir ve cevizleri ekleyin Üzerine kavrulmuş susamı ilave edin Sızma yağı, tuzu, limon suyunu çırpın, salatanın üzerinde gezdirin










ROKALI MEYVE SALATASI (DİYET)

Malzemeler:
1 bağ roka
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
Yarım muz
1 adet portakal
Yeterli miktarda çilek kivi
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Az miktarda ceviz
Az miktarda kuru üzüm

Hazırlanışı:
Rokayı, zeytinyağı ve limonla karıştırın İçine ince doğranmış meyveleri ve kuruyemişleri ilave edip, nar ekşisi sos ile servis edin










SEMİZOTLU BUĞDAY SALATASI (DİYET)

Malzemeler:
1 su bardağı buğday
2 bardak su
1 adet domates
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
150 gram semizotu
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar kırmızıbiber tuz

Hazırlanışı:
Buğdayı bir gece önceden yıkayıp ıslatın Ertesi sabah iyice yıkayıp iki bardak su ilavesiyle pişirin Buğday piştikten sonra suyunu süzün Süzdüğünüz sudan 2-3 yemek kaşığı bir kaseye ayırın Semizotlarını yıkayıp kurutun Saplarını kesin yapraklara ayırın Domatesi soyun İri parçalar halinde doğrayın Domates, zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sarımsak, kırmızıbiber, tuz, maydanoz ve buğdayın süzülen suyundan ayırdığınız suyu da koyup mikserle karıştırın Buğdayla semizotlarını karıştırın Üzerine hazırladığınız sosu katıp servise sunun










TAZE BAKLA SALATASI (DİYET)

Malzemeler:
Yarım kilo taze bakla
1-2 dal yeşil soğan
4-5 adet çeri domates
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet yeşil dolmalık biber
5-6 adet biberli yeşil zeytin
5-6 adet yeşil erik turşusu
5-6 adet kornişon turşu
1 adet limonun suyu
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:
Baklaları yıkayıp, kılçıklı kısımlarını ayıklayın İki ya da üç parçaya kesin Bir tencerede su ve yarı limon suyu ile birlikte baklaları haşlayın Soğanları ince ince kıyın Çeri domatesleri ikiye kesin Dolmalık biberleri küçük şeritler halinde doğrayın Yeşil zeytin ve kornişon ve erik turşularını halka halka kesin Tüm malzemeyi salata kabında karıştırın Üzerine zeytinyağı, tuz, limon suyu karışımını gezdirin

PORTAKAL SOSUNDA ZENCEFİLLİ FAVA (DİYET)

Malzemeler:
1 bardak kuru iç bakla
5 bardak tavuk suyu
1 tatlı kaşığı taze zencefil
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Tuz karabiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 bardak portakal suyu
1 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı:
İç baklayı akşamdan bol suda ıslatın Derin bir tencerede tavuk suyu, rendelenmiş taze zencefil, limon kabuğu rendesi, zeytinyağı tuz ve karabiberle birlikte, baklalar püre olana kadar pişirin Bakla püresini blenderdan geçirin Kalıbın içine yağlı kağıt yerleştirin Bakla püresini yağlı kağıtlı kalıba dökün Soğutun Bir tavada portakal suyunu kaynatarak koyulaştırın Süzgeçten geçirin Bir tatlı kaşığı şeker ekleyin Zeytinyağını karıştırın Servis tabağına portakal sosunu yayın Favayı kalıptan çıkarıp sosu ile birlikte servis yapın











MAKARNA SALATASI (DİYET)

Malzemeler:
Yarım paket kepekli makarna
1 göbek marul
2 adet kırmızıbiber
4 adet yeşilbiber
2 adet büyük boy patates
4 adet orta boy domates
4 adet orta boy salatalık
4 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
2 tatlı kaşığı sirke
Tuz karabiber kırmızı pul biber kuru nane
4 yemek kaşığı dolusu rendelenmiş light kaşar peyniri
Süslemek için:
5-6 adet cherry domates taze nane yaprakları

Hazırlanışı:
Kepekli makarnayı yağ eklenmemiş az suda suyunu çektirerek haşlayınız Patatesi az suda haşlayınız Marul yapraklarını yıkadıktan sonra irice doğrayınız Kırmızı ve yeşilbiberleri yıkadıktan sonra iri iri doğrayınız Haşlanmış patatesi küp küp doğrayınız Domates ve salatalıkları yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayınız Bütün malzemeleri büyük bir salata kasesinin içinde harmanlayınız İçersine makarnaları da ilave ederek karıştırınız Bir kabın içerisine zeytinyağını, sirkeyi, limon suyunu, tuzu ve baharatları çatal yardımı ile çırpınız ve salataya ilave ediniz Bütün malzemeleri sosu iyice emene kadar karıştırınız Süslemek için light kaşar peyniri rendesini ve cherry domatesleri serpiştiniz Taze nane yapraklarını en üste koyarak süslemeyi bitiriniz Tercihen hazırladığınız gibi bekletmeden servis ediniz











YER ELMASI SALATASI (DİYET)

Malzemeler:
Yarım kilo yer elma
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 adet havuç
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Yeteri kadar tuz kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
Yerelmasını temizleyip ince uzun çubuklar şeklinde doğrayın Havucu da kibrit çöpü inceliğinde doğrayın Yer elmasıyla beraber salata kasesinde harmanlayın Cevizini ekleyip tekrar karıştırın Ayrı bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz ve pul biberi karıştırın Hazırlanan sosu salatanın üzerine gezdirin











BRÜKSEL LAHANALI ÇEŞNİLİ SALATA (DİYET)

Malzemeler:
500 gram Brüksel lahanası
6-7 adet küçük domates
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı ceviz içi
1-2 yemek kaşığı elma sirkesi
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yeteri kadar tuz karabiber
Nar ekşisi Lor peyniri

Hazırlanışı:
Brüksel lahanalarını tuzlu kaynar suya atın 4-5 dakikada hafif diri kalacak şekilde pişirin Soğuk suya atın, süzüp iki parçaya bölün Domatesleri de ikiye bölüp, çekirdeklerini ayırın Maydanozun yapraklarını saplarından ayırın Cevizleri irice kıyın Brüksel lahanası, domates, maydanoz ve cevizleri karıştırın Üzerine sirke, tuz, karabiber ve sızma zeytinyağını dökün Nar ekşisiyle tatlandırın Son olarak, üzerine lor peyniri serpin







Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.