Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
nelerdir, noktaları, pilav, püf, yapmanın

Pilav Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilav Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir



Tosya Usulu Pirinç Pilavı

Tosyada yaşayıp pilav ile ilgili yazmamak abes ile iştigal olur diye düşünüyorum Güzel bir Anadolu kasabası olan Tosya Pirinci ve Kesesi İle MeşhurdurSizlere Tavsiyem yolunuz D-100 den Karadeniz istikametine ilerlerken Tosyaya geldiğinizde ilçe merkezine girip bir lokantada pilavınızı kaşıklayıp afiyetle yemenizde
Pişirken Problem Yaşayanlar İçin İyi Pilavın Sırları:
Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar
Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu, pilavın rengini daha beyaz yapacaktır
Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz Taze, yenilebilir yumuşaklıkta ama dişe gelir sertlikte olmalıdır
Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse, 1/4 ölçü sıcak su ilave edin Pirinçler bu suyu çekinceye kadar pişirin
Pişirmede karşılaşabileceğiniz diğer bir problem ise pilavın pişmiş ama lapalaşmış olmasıdır Bunun da kolayı var Pilavı çok kısık ateşte bir çatalla havalandırarak, suyunu tamamen çekinceye kadar karıştırın
Bir ya da iki gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, ilk günkü gibi tane tane olması için kısık ateşte, 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek, karıştırmadan ısıtın Karıştırmak, pirinç tanelerini kıracağı için tencereyi arada bir sallayarak pilavı alt-üst etmeniz yeterli olacaktır
Please generate and paste your AdSense code here If left empty, the default referral ads will be shown on your blog
Pilavı pişirirken asla karıştırmayın Çünkü sudaki pirinci karıştırmak nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına yol açar
Son olarak artan pilavlarınızı çorbalarda ve sulu yemeklerde kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz Ancak pirinçleri, pişirdiğiniz yemeğe son anda ilave etmeyi unutmayın Aksi halde zaten pişmiş olan pirinç yumuşar ve dağılarak görüntüyü etkiler
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç
2-3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su (et suyu-tavuk suyu)
Tuz
Yapılışı:
Pirinci ayıklayın sücgeçe koyun, nişastası akana kadar 2 -3 su yıkayın
Ilık suda ıslatıp 10 dk bekletin,tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün
Ne suyu kullanacaksanız kaynatın ve sıcak kalmasını sağlayın Tencerede tereyağını eritin ve pirinç ilave edin, pirinçler cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurun
(tahta kaşık kullanmanızı tavsiye ederim)
Sıcak suyu ilave edip tuz atın ve üzeri nokta nokta olana kadar yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlar başlamaz kısık ateşte pişirin
Suyunu çekince altını kapatın ve 5-10dk dinlendirin Servis yapmadan karıştırın ve tabaklara alın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.