![]() |
Pilav Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pilav Yapmanın Püf Noktaları NelerdirTosya Usulu Pirinç Pilavı Tosyada yaşayıp pilav ile ilgili yazmamak abes ile iştigal olur diye düşünüyorum ![]() ![]() ![]() Pişirken Problem Yaşayanlar İçin İyi Pilavın Sırları: Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin ![]() ![]() Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu, pilavın rengini daha beyaz yapacaktır ![]() Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz ![]() ![]() Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse, 1/4 ölçü sıcak su ilave edin ![]() ![]() Pişirmede karşılaşabileceğiniz diğer bir problem ise pilavın pişmiş ama lapalaşmış olmasıdır ![]() ![]() ![]() Bir ya da iki gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, ilk günkü gibi tane tane olması için kısık ateşte, 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek, karıştırmadan ısıtın ![]() ![]() Please generate and paste your AdSense code here ![]() ![]() Pilavı pişirirken asla karıştırmayın ![]() ![]() Son olarak artan pilavlarınızı çorbalarda ve sulu yemeklerde kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 2 su bardağı pilavlık pirinç 2-3 çorba kaşığı tereyağı 3 su bardağı sıcak su (et suyu-tavuk suyu) Tuz Yapılışı: Pirinci ayıklayın sücgeçe koyun, nişastası akana kadar 2 -3 su yıkayın ![]() Ilık suda ıslatıp 10 dk ![]() ![]() Ne suyu kullanacaksanız kaynatın ve sıcak kalmasını sağlayın ![]() ![]() (tahta kaşık kullanmanızı tavsiye ederim) Sıcak suyu ilave edip tuz atın ve üzeri nokta nokta olana kadar yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlar başlamaz kısık ateşte pişirin ![]() Suyunu çekince altını kapatın ve 5-10dk ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|