![]() |
Kuymak [Muhlama, Mıhlama] nasıl yapılır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuymak [Muhlama, Mıhlama] nasıl yapılır?
Telli peynir almışsanız ayırmanıza gerek yok fakat eritme peynir veya yayla peyniri ise Mehmet’in böldüğü gibi bölebilirsiniz ![]() Tereyağı ve mısır ununu kavurmakla işe başlıyoruz ![]() ![]() ![]() Mısır unu bir güzel kavrulduktan sonra 3 su bardağı su ekliyoruz ve bütün malzemelerin fokurdamasını bekliyoruz ![]() Peynirleri yavaş yavaş eklemeye başlayabiliriz ![]() ![]() Peyniride ekledikten sonra kuymağı kısa bir süre kendi haline bırakabiliriz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|