Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuymak, muhlama, mıhlama, yapılır

Kuymak [Muhlama, Mıhlama] nasıl yapılır?

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuymak [Muhlama, Mıhlama] nasıl yapılır?



  • 200gr tereyağı ( tereyağını Mehmet Zeki hocanın anneciği elleriyle yaptı Halis muhlis köy tereyağı )
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 3 su bardağı su
  • Yarım kg telli peynir ya da eritme peynir ya da yayla peyniri (beyaz peynir,lor, ezine gibi peynirleri kullanmayın)

Telli peynir almışsanız ayırmanıza gerek yok fakat eritme peynir veya yayla peyniri ise Mehmet’in böldüğü gibi bölebilirsiniz

Tereyağı ve mısır ununu kavurmakla işe başlıyoruz 10 dk mısır ununun rengi dönene kadar kavuralım


Mısır unu bir güzel kavrulduktan sonra 3 su bardağı su ekliyoruz ve bütün malzemelerin fokurdamasını bekliyoruz

Peynirleri yavaş yavaş eklemeye başlayabiliriz Bir yandan da karıştıralım ve peynirin kuymağın içinde erimesini bekleyelim

Peyniride ekledikten sonra kuymağı kısa bir süre kendi haline bırakabiliriz Tereyağı üste çıkıp kendini gösterdiğinde artık yemeğe hazır hale geldi demektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.