06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli içli köfte
PATATESLİ İÇLİ KÖFTE
Malzemeler
3 su bardağı köftelik bulgur
3 adet haşlanmış orta boy patates
3 yemek kaşığı un
½ kg kıyma
2 su bardağı sıvı yağ
2 kuru soğan
2 yumurta
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
Bulguru ısıtacak kadar sıcak su
Yapılışı
İç Malzemenin Hazırlanması : Tencereye yağ koyup eritilir İçine doğranmış soğanları koyup, pembeleşinceye kadar pişirilir İçine kıyma ilave edilir Kıymanın içine, bütün baharatlardan koyup, karıştırılır Pişmeye yakın maydanozları doğrayıp, soğumaya bırakalım Dış malzemenin Hazırlanışı : Köftelik bulguru sıcak su ile ısıtalım 15 dk Beklettikten sonra, haşlanmış patatesi, unu, kimyon, pul biber, karabiberi ve salçayı ekleyip iyice yoğrulur Yapılışı : Yoğurduğumuz hamurdan küçük parçalar koparılır Ortasını parmağımızla açıp, içine iç malzemesinden koyup kapatalım Üçgen şeklini alacak şekilde olmasına dikkat edilir Daha sonra köfteleri çırpılmış yumurtayı karıştırıp kızgın yağda kızartılır Sıcak veya soğuk servis yapılır
|
|
|