Lahana Sarma |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahana SarmaLahana Sarma Hem sağlıklı, hem lezzetli bir yemek olan lahana sarması, sofralarınıza farklı bir keyif katacaktır Lahana Sarma Malzemeler: 1 Adet küçük lahana 1 Çay bardağı zeytinyağı 1 Büyük soğan ½ Demet maydanoz 1 Çorba kaşığı dolusu kimyon 1 Yemek kaşığı dolusu kuş üzümü1 Yemek kaşığı dolusu çam fıstığı 2 Adet domates 2 Su bardağı su Karabiber Pulbiber Tuz Hazırlanışı: Lahananın yapraklarını ayırıp suda haşlayın Domates ve soğanı küçük küçük doğrayın Pirinçleri yıkayıp, süzün Kasede tüm malzemeleri karıştırın Haşladığınız lahanalar bitene kadar içten koyup sarın Sarmaları tencereye dizip, üzerine 2 su bardağı su ekleyin Orta hararetli ateşte kapağı kapalı olarak yaklaşık yarım saat pişirin Afiyet olsun! |
|